Muro vota aquest diumenge el recorregut de les entrades de Festes de Moros i Cristians

Aquest diumenge 27 de novembre se celebrarà el referèndum amb el qual els habitants de Muro d’Alcoi podran decidir el recorregut de les entrades de les Festes de Moros i Cristians per als pròxims anys.

Mantindre l’entrada pel centre històric o desplaçar-la a les avingudes principals del municipi. Aquestes són les dues opcions d’itinerari que es votaran en aquest referèndum popular i no vinculant, que fa unes setmanes era aprovat pel Consell de Ministres.

I és que no hi ha unanimitat entre la ciutadania. Mentre que part de la població es mostra poc inclinada al canvi, l’altra veu avantatges a variar el recorregut. “Cal reconéixer que l’entrada llueix més per la carretera i pot fer la festa més gran. L’arrancà per a mi no és igual, per dins sempre ha sigut més càlida. Però bo, estem valorant només l’entrada, el casc històric no es morirà perquè la resta d’actes aniran per ahí”, explica Carmina Monter, veïna de la localitat.

Per a poder votar cal estar empadronat a Muro de Alcoy i haver complit els 18 anys a dia 27 de novembre de 2022. S’habilitaran tres urnes en les instal·lacions del nou col·legi El Bracal, on es depositaran els vots. El referèndum arrancarà a les 9 del matí i s’admetran paperetes fins a les huit de la vesprada.

Precisament aquest 2022 l’entrada va discórrer per primera vegada pel nou recorregut, amb l’objectiu de complir els protocols i distància de seguretat per la pandèmia. Posteriorment, es va fer una votació entre els festers per a decidir si canviar definitivament el recorregut o seguir, a partir de 2023, com abans de la pandèmia. La votació va ser favorable al canvi, amb el 70% dels vots, però des de l’Ajuntament de la localitat es va decidir consultar a la totalitat de la ciutadania.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *