Més de 300 efectius treballaran per una Fira de Cocentaina totalment segura

Un ampli dispositiu d’efectius dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, repartits en diversos torns i en diferents zones del municipi, vetlaran pel correcte desenvolupament de la pròxima edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina amb l’objectiu d’evitar incidents. L’operatiu ha sigut perfilat avui, en la Junta Local de Seguretat Ciutadana prèvia al certamen celebrada al municipi, i en la mateixa s’ha informat que seran uns 300 efectius al dia els qui integraran el mateix entre Guàrdia Civil, Policia Nacional i Estrangeria, Policia Autonòmica i Policia Local amb el suport del Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil.

Després de la Junta de Seguretat, la subdelegada de Govern, Araceli Poblador ha assenyalat que “el disseny i el desplegament logístic és ambiciós. Comptarem amb prop de 200 agents de la Guàrdia Civil, més Policia Local de Cocentaina, reforçada per agents d’Alcoi, Ontinyent i Muro, la USECI, estrangeria de la Policia Nacional, Policia Autonòmica, l’equip Pegasus, l’equip antidrons, un helicòpter per a vigilància aèria, Protecció Civil i Bombers, a més de la seguretat privada contractada per la pròpia organització de la Fira. Entre tots sumaran un dispositiu de més de 350 persones”. També José Hernández, Coronel de la Guàrdia Civil d’Alacant, ha destacat que la de Cocentaina “és una Fira important per a nosaltres pel nombre de persones que es concentren en quatre dies i que segons les previsions podrien superar el mig milió de visitants. No tenim a Alacant aglomeracions tan grans i tan continuades i per això és necessari organitzar un dispositiu reforçat per diferents unitats que garantisquen la seguretat ciutadana, especialment per a previndre delictes, així com la seguretat viària. És la nostra competència les vies interurbanes i per tant el dispositiu de trànsit també serà molt important en les entrades, eixides i aparcaments”. Per la seua banda la regidora de Fira, Eugenia Miguel, ha explicat que “en aquesta edició de Fira no hi haurà revetles ni concerts nocturns per a evitar l’efecte anomenada a persones d’altres poblacions i evitar possibles incidents especialment amb tot el producte exposat. L’oci nocturn estarà enfocat a les persones de Cocentaina i es celebrarà als establiments del municipi”. Finalment, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha apuntat que “hui hem tornat a celebrar una junta de seguretat normal, ens hem reunit per a repassar i posar en comú tot el procés de la Fira perquè siga una Fira tranquil·la, on la gent puga vindre a gaudir. Ens ha acompanyat, a més d’una àmplia representació de les forces i cossos de seguretat de l’estat, la subdelegada del Govern, que ens dona un plus de confiança que vulga supervisar personalment el disseny i coordinació de tot el dispositiu de Fira 2022”.

La Junta de Seguretat s’ha reunit aquest matí per a organitzar el dispositiu de seguretat ciutadana que vetlarà pel correcte desenvolupament de la 676 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Entre els assistents, reunits en el saló de plens de l’Ajuntament, s’ha comptat també amb Juan Fco. Núñez, Tinent Oficial adjunt de la Guàrdia Civil de Cocentaina, Tomás Novo, Sergent primer Comandant de la Guàrdia Civil; Javier Prats, Inspector en funcions de la de Policia Local de Cocentaina; Renato Sansalvador, Oficial Policia Local de Cocentaina; Bartolomé Moreno, Tinent de Trànsit d’Alcoi; Jesús Sánchez, Inspector cap de la Policia Nacional d’Alcoi i dos responsables del Cos de la Policia Autonòmica, juntament amb els representants municipals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *