‘Mediodía Cope’ Alcoy jueves 21 de septiembre 2023 (14:20h)

Hoy jueves hemos hecho referencia al Día Mundial del Alzheimer que se conmemora en este 21 de septiembre.También hemos hablado de la reacción de los vecinos a la sentencia que anula la peatonalización del Centro de Alcoy.

Els veïns ‘han guanyat’. Aqueixa és la conclusió que trauen des de la Plataforma Centre Digne després de conéixer-se la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que declara nul·la l’ordenança de conversió en zona de vianants d’Alcoi.

Hem guanyat. Si no la guerra, la primera batalla decisiva“, ha assegurat Cristina Richart, representant de la Plataforma, en roda de premsa. Destaquen els veïns la seua disconformitat amb com s’han fet les coses. “Amb un text i un plànol no es pot muntar una ordenança”.

Però van més enllà. Fan també referència a les multes que al llarg d’aquests dos anys ja han sigut cobrades. “Primer haurem de veure si la sentència és ferma. Si és ferma, sí que ens ha dit (l’advocat) que es podran demanar les devolucions de les sancions. Si és nul·la l’ordenança, han de ser nul·les les sancions”, assegura Richart.

En la roda de premsa també van intervindre més representants veïnals. I és que, assegura Richart, han sigut més de cinquanta els demandants i moltes les persones que han col·laborat, malgrat no figurar en la demanda. També com a representant de la Plataforma va estar present María José Soler.

Des de l’Associació de de Veïns del CentreMari Carmen Pascual recorda que ells no estan en contra de la conversió en zona de vianants. “Estem en contra de com s’ha dut a terme, sense consensuar amb els veïns i sense importar els problemes que han creat”.

No obstant això, la sentència de moment no és ferma. És més, l’Ajuntament d’Alcoi presentarà un recurs. Encara, així, els veïns celebren com s’estan desenvolupant els fets. “Per a mi el que és un èxit és aconseguir resultats a favor de les associacions. És un èxit gran i més perquè no tenim suport en la majoria de les nostres reivindicacions”, ha assegurat Paco Seguí, representant del moviment veïnal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *