‘Mediodía Cope’ Alcoi dimarts 20 de desembre 2022 (14:20h)

Hui dimarts hem fet balanç de l’any en l’àmbit empresarial d’Alcoi i també de les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat.

Les empreses d’Alcoi i comarca han sabut sobreposar-se a la pandèmia i la crisi energètica, i tanquen un 2022 amb ‘bons resultats’. Així ho ha confirmat, en declaracions a Cope Alcoi, Nacho Gómez, president de FEDAC, la Federació Empresarial Alcoià-Comtat. «Podem estar contents pel que fa als resultats i a com ha funcionat l’àmbit empresarial i comercial de la ciutat».

Gómez assegura que la recuperació després de la pandèmia ha sigut ràpida, malgrat els problemes ocasionats per l’encariment de preus, com el de l’energia i les matèries primes. «Moltes empreses han hagut de buscar solucions que igual no són del grat de tots, però que han permés mantindre el treball en les empreses», ha explicat el responsable de FEDAC.

I aquestes mesures s’han degut a que, en moltes ocasions, els costos de producció han sigut majors als beneficis. «Han hagut de reduir costos amb ERTEs o mesures temporals per a mantindre a flotació l’empresa i esperar que passen aquestes dificultats econòmiques pel preu de matèries primeres i l’energia», conta Gómez.

Algunes empreses s’han vist obligades a tancar, sí, però desde FEDAC destaquen que aquests tancaments no han sigut dràstics i que les mepreses -en la seua majoria- han sabut sueprar les dificultats.

Això sí, açò no significa que no hi haja marge de millora. «Sí que és veritat que necessitem que per a l’any que ve es seguisca treballant en la cerca de sòl industrial. Tenim moltes empreses que s’han plantejat traslladar-se o que s’han marxat perquè ací no els és possible créixer.»

I, al fer balanç de l’any, des de FEDAC creuen que ha sigut més nociva, per exemple, la demora de l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que les mesures que han pres les empreses per a superar la crisi energètica.

Ajudes de les Administracions

En aquest sentit, i per a fer front a una pandèmia com la del coronavirus, l’associació empresarial agraeix totes les ajudes que s’han prestat a nivell d’Ajuntament d’Alcoi, Diputació d’Alacant i Generalitat Valenciana. «Gràcies a aquestes mesures hem tingut un impuls per a eixir d’aquesta crisi».

No obstant, i encara que ha hagut una sèrie d’ajudes també per a superar les dificultats produïdes per l’augment dels preus de l’energia, aquestes últimes han sigut insuficients.

Tot i així, el balanç que fa FEDAC és positiu. «Pensem que estem en una gran comarca i que hem sabut reinventar-nos, transformar-nos i superar totes les crisis a les quals ens hem enfrontat. Realment jo crec que, gràcies al caràcter empresarial de la comarca, les hem afrontades bé i esperem continuar evolucionant i transformar la nostra indústria per a que siga més innovadora i tecnològica», analitza Gómez.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *