L’Escola de Belles Arts d’Alcoi ha tornat a muntar el seu tradicional Betlem

El vestíbul de l’Ajuntament d’Alcoi acull durant aquest Nadal un curiós Betlem que desperta l’interés de tots aquells que passen pel Consistori. Aquest conjunt ha tornat al seu lloc habitual després que la pandèmia de la COVID-19 impedira el seu muntatge en 2020 i 2021.

L’esmentat Betlem ha sigut creat per l’Escola Municipal de Belles Arts i recrea les escenes usuals relacionades amb el naixement del Jesuset, però també trobem elements arquitectònics d’Alcoi com el campanar de l’església de Santa Maria amb la seua singular cúpula, la Font Roja, la Casa del Pavo o el Cercle Industrial. A més destaca la presència de les muntanyes així com de nombrosa vegetació. Una de les novetats d’enguany és la recreació d’alguns dels actes principals del Nadal Alcoià com per exemple el Ban Reial. En aquest sentit cal destacar que trobem als personatges del Betlem de Tirisiti o les burretes amb les bústies a les quals els xiquets i les xiquetes llancen les cartes amb les seues peticions dirigides a Ses Majestats de l’Orient. Un total de 250 figuretes, el-laborades per 73 alumnes d’entre 5 i 13 anys, donen forma a aquest Betlem tan especial.

La posada en escena continuarà al vestíbul de l’Ajuntament durant els dies que resten de les Festes de Nadal. El podem veure cada dia en l’horari d’obertura de la Casa Consistorial.

El Betlem de Playmobil de Santa Maria, altre atractiu

Aquesta representació ha sigut creada per Ricardo i Anna Pons, i en la mateixa trobem una ampla varietat d’escenes que ens recorden el naixement de Crist. No falta la presència de la Sagrada Família al portal o Ses Majestats de l’Orient arribant en camell per a portar-li presents al Jesuset així com fer-li la corresponent Adoració. També trobem pastors o animals i escenes costumistes relacionades amb els oficis d’aquella època, al mateix temps que no falta una recreació de La Glorieta. El Betlem també té un important segell alcoià, ja que destaquen els patges negrets guiant a les burretes, amb les seues clàssiques bústies, o el seguici reial que acompanya als monarques. Per altre costat està present la Festa de Moros i Cristians amb l’emblemàtic castell coronat pel Sant Jordiet a cavall. Tota la posada en escena queda completada amb Tirisiti, personatge singular i únic que està present dalt del globus de milà contemplant als més de 700 clicks de Playbomil que té per davall seu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *