Les noves places d’aparcament a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi no arribaran fins setembre

El projecte serà una realitat en la segona meitat de l’any. La Generalitat Valenciana espera que les 90 noves places d’aparcament que va a construir a l’Hospital Verge dels Lliris estiguen acabades el pròxim mes de setembre. Així ho ha confirmat la regidora de Salut Pública d’Alcoi, Tere Sanjuán, durant el Ple Municipal del passat dilluns 9 de gener.

L’Administració autonòmica té previst que, amb aquesta ampliació, es passe de 102 places d’aparcament a 192, quatre de les quals seran adaptades. No obstant, aquestes no seran suficients per a solucionar definitivament el problema d’estacionament a l’hospital. «Amb les circumstàncies actuals, on la gent es mou en cotxe, sempre es podrà millorar», responia la regidora a una de les preguntes de l’edil del grup municipal Ciudadanos, Rosa García.

Aquest projecte està integrat dins dels Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana de 2022.

Una ciutat sostenible

Més enllà de l’ampliació del pàrquing de l’hospital, l’objectiu de l’Ajuntament és avançar en un model de mobilitat on es reduïsca l’ús del cotxe. «El govern fa anys que treballa en un projecte de cituat més sostenible en el que no siga necessari en el futur tanta plaça d’estacionament i en el que la gent puga desplaçar-se amb vehicles de menys volum i més sostenibles», explicava Sanjuán.

I dins d’aquest projecte es troba la creació d’un nou carril bici que unirà el Centre i la Zona Nord d’Alcoi, unes obres que ja estan licitades i que, com contàvem en Cope Alcoi fa unes setmanes, arrancaran la pròxima primavera.

De tota manera, la necessitat d’aparcament en molts punts de la ciutat és, hui per hui, una realitat. «Sempre estem buscant noves bosses d’estacionament per tota la ciutat, degut a les circumstàncies de vida dels nostres veïns s i veïnes i de la ciutat en general», assegurava la regidora durant el Ple.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *