Les nostres comarques celebren un 9 d’Octubre amb nova normalitat

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat van gaudir el passat dissabte de la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Bona part dels nostres municipis celebraren actes lúdics així com reivindicatius i moltes de les propostes tornaren als carrers després de la fi de les restriccions que estaven en vigor a la Comunitat Valenciana per tal de frenar l’aparició de nous brots de Covid-19.

El Palau Comtal, epicentre dels actes en Cocentaina

A Cocentaina la jornada va arrancar amb el so de la música tradicional que van interpretar els músics de la Colla Mal Passet per diferents punts de la localitat. A les onze del matí, i al pati d’armes del Palau Comtal, va tindre lloc l’acte institucional amb la lectura del manifest que enguany va anar a càrrec dels membres del Club Pilota de la Vila Comtal, un col·lectiu que va recordar la importància de celebrar aquest dia festiu i també de seguir treballant per a fer valdre el nostre esport autòcton. L’alcaldessa, Mireia Estepa, va concloure una cerimònia en la qual va sonar també la Muixeranga al mateix temps que el Grup de Danses Cocentaina va posar en escena balls populars.

El cros popular va tornar a Muro

Pel que fa a Muro cal assenyalar que l’esport va tindre un especial protagonisme de la mà de el cros popular, una activitat que va tornar als carrers del poble després de la pandèmia i que va reunir a vora 300 participants de totes les edats. Aquesta iniciativa es va completar amb activitats per als més menuts, partides de Pilota Valenciana i iniciatives culturals prèvies com presentacions de llibres. A més el diumenge 3 d’octubre de vesprada la Unió Musical va oferir un concert amb motiu del 9 d’Octubre en el qual es va llegir també el manifest a càrrec de Paco Vicedo, President de la Junta de Festes.

Els actes del dia de la Comunitat Valenciana, especialment les lectures de manifests i celebracions institucionals, es van repetir en altres localitats de l’Alcoià i el Comtat com ara Banyeres de Mariola, Castalla, Onil o Ibi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *