Les farmàcies notificaran a Sanitat els positius fets a l’establiment

Segons ha avançat la Conselleria de Sanitat Universal i segons informa la televisió valenciana À Punt, s’han establit converses amb els col·legis de farmacèutics de la Comunitat Valenciana per a implantar un sistema de notificació de positius per Coronavirus, detectats amb un test d’autodiagnòstic fets a l’oficina de farmàcia.

El secretari del Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (Micof), Vicente Colomer, ha aclarit que tant el registre pel farmacèutic com la realització de l’autotest per part del pacient a la farmàcia és una cosa completament voluntària per totes dues parts. D’aquesta manera, es preveu que els tres col·legis de farmacèutics de la Comunitat Valenciana recolliran les dades que es generen a la farmàcia i els transmetran a Conselleria.

En aqueset sentit, ha explicat que ara mateix s’estan fent les proves de connectivitat pertinents entre els Col·legis i la Conselleria per a facilitar la comunicació d’aquestes dades. No obstant això, ha assenyalat que encara s’ha de concretar la data de posada en marxa d’aquesta iniciativa, encara que sí que és “imminent“.

L’actuació del farmacèutices basarà únicament en la constatació del resultat de la prova realitzada en la seua presència i la comunicació d’aquest resultat“. Per tant, no s’emetrà des de la farmàcia cap mena de certificat. El resultat, en el cas que siga negatiu, no servirà com a justificant admés per a poder viatjar o entrar en determinats locals.

En aquest sentit, ha destacat que aquesta col·laboració de la farmàcia comunitària amb la Conselleria de Sanitatajudarà a la disminució de la pressió assistencial en els centres d’atenció primària en incloure el resultat del test directament en el sistema“.

Quant al subministrament de venda d’aquest tipus de test, fonts del col·legi de farmacèutics han assegurat que les oficines disposen de proves davant la previsible demanda. Respecte a la venda de test covid professionals, han explicat que es tracta d’una mesuratemporal” i han de dispensar-se en packs indivisibles d’unes 25 unitats, raó per la qual cosa només estan disponibles sota demanda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *