L’Alcoià i el Comtat tanquen una altra Setmana Santa inèdita

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat han tornat a viure una Setmana Santa inèdita en la qual no hi ha hagut cap processó ni acte religiós al carrer per les restriccions que estan en vigor per tal d’evitar la propagació del Coronavirus. A diferència de l’any passat, on pel confinament les celebracions es van viure des de casa en format virtual, enguany sí que els fidels han pogut acostar-se als diferents temples dels nostres pobles per tal de participar dels ritus que conformen el Tridu Pasqual.

Participativa Setmana Santa en Cocentaina

La Setmana Santa de Cocentaina ha tornat a ser participativa i en tots els actes s’han complit mesures enfront de la Covid-19 com ara la limitació d’aforament. Durant la vesprada del Dijous Sant es va celebrar la Missa del Sopar del Senyor en cada església i després van quedar exposats els Monuments per tal d’adorar al Santíssim Sacrament fins a l’hora del toc que queda i també durant bona part de la jornada de l’endemà. El Divendres Sant va començar amb el res del Via Crucis al Convent dels Franciscans i a la Parròquia de Santa Maria mentre que aquesta última va celebrar els Oficis de la Passió i Mort del Senyor a les 12:00h del migdia quedant exposada després als peus de l’altar la imatge del Crist dels Llauradors per a la veneració dels fidels. Durant la vesprada els Sants Oficis es van repetir a cada temple del poble i al caure el dia va tindre lloc una oració sobre la sepultura de Jesús a l’esmentada església de Santa Maria davant la imatge del Crist Jacent pertanyent a l’Arxiconfraria del Santíssim Sacrament. També a la Parròquia del Salvador va quedar exposada al centre de l’altar la Dolorosa per tal que els contestans i les contestanes la pogueren venerar. L’endemà, Dissabte Sant, es van resar els Laudes a Santa Maria a les 09:00h del matí mentre que al Monestir de la Verge del Miracle es va poder visitar un altar amb una antiga imatge del Crist Jacent acompanyada de la Mare de Déu dels Dolors. De vesprada, i a plena llum del dia a causa de les restriccions, es va celebrar la Vigília Pasqual i entrada la nit es van poder escoltar per tota la localitat les campanes dels temples que anunciaven la Resurrecció de Crist. Finalment el Dia de Pasqua es van celebrar diferents eucaristies en els horaris habituals de diumenge que van servir per a posar el punt final a altra Setmana Santa diferent marcada per la pandèmia i també per l’esperança de poder celebrar en 2022 tots els actes al carrer amb normalitat.

Muro també va viure una Setmana Santa inèdita

La Parròquia de Sant Joan Baptista de Muro fou la que va acollir tots els actes religiosos que es van celebrar en aquesta localitat del Comtat durant els dies centrals de la Setmana Santa. En aquest sentit cal assenyalar que Dijous Sant va tindre lloc durant la vesprada la Missa del Sant Sopar del Senyor seguida del trasllat del Santíssim Sacrament al Monument que va estar instal·lat a la Capella de la Comunió del temple per a la veneració dels fidels. També Divendres Sant es van efectuar els Sants Oficis de la Passió i Mort del Senyor a migdia mentre que de vesprada, a l’hora de la processó del Sant Soterrar, es va resar el Via Crucis davant de la imatge de Crist Crucificat. Ja Dissabte Sant es va realitzar la Vigília Pasqual a les 20:00h i les campanes van anunciar també a tot el poble que el Nostre Senyor havia Ressuscitat, un fet que de la mateixa forma es va recordar a les misses del Diumenge de Pasqua que es van celebrar tant a l’esmentada Parròquia com a l’Ermita de la Verge dels Desemparats.

Aquesta Setmana Santa inèdita de 2021 també es va viure en un format idèntic, amb actes religiosos dins dels temples, a altres localitats com per exemple Banyeres de Mariola, Ibi, Castalla, Benimarfull, Agres, Alfafara, Onil o Beniarrés.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *