L’Ajuntament d’Alcoi traslladarà el consultori de salut de la Zona Alta

El projecte avança. L’Ajuntament d’Alcoi reubicarà el consultori de salut de la Zona Alta per a fer-lo més accessible. Aquesta és una de les reivindicacions que els veïns del barri venien fent en els últims anys. I, encara que queda feina per davant, assegura Tere Sanjuán, regidora de Sanitat, s’està avançant en la cerca d’una nova ubicació.

«L’accés a l’ambulatori actual és un poc difícil, sobre tot per a les persones majors i aquelles amb dificultat de mobilitat», explica Sanjuán. I, per aquest motiu, treballen en poder habilitar un nou espai en el que reubicar el consultori. Un nou local que es situarà a l’encreuament entre el carrer El Camí i el carrer Doctor Guerau, o en zones properes.

«Hem parlat amb la conselleria de Sanitat, ja que el servei sanitari depén d’ells. Però, al tractar-se d’un consultori i no d’un centre de salut, l’Ajuntament es fa càrrec de la cerca i adequació del nou local», afirma la regidora. I afig: «És un servei bàsic que s’ha de garantir per a tota la ciutadania. Que estiga més prop, més accessible i amb unes condicions el més favorables possibles». Els tràmits, no obstant, -com asseguren des del Consistori- són complicats, ja que depenen de diferents Administracions.

De moment, ja s’ha rebut l’informe de l’enginyer tècnic de l’Hospital Verge dels Lliris especificant les necessitats per a poder millorar el servei i la ubicació del consultori. Així ho assegurava Sanjuán preguntada per Podem Alcoi en el Ple de l’Ajuntament del passat 2 de desembre.

I és que aquest projecte va ser plantejat per Podem en el Ple del passat novembre de 2021, una proposta que va ser acceptada. Ara, des de la formació morada, es mostren optimistes i celebren els avanços. «Aquest trasllat, que sembla que avança pel bon camí, ha de ser una prioritat del Govern Municipal si vol millorar l’accessibilitat del consultori i els serveis públics al barri», afirma el portaveu de Podem Alcoi, Cristian Santiago.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *