La Policia de Cocentaina incorpora un ‘drogotest’ per a reforçar la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Cocentaina ha dotat a la Policia Local amb un ‘drogotest’, una ferramenta que permetrà completar els controls d’alcoholèmia que es realitzen en la població per a garantir la seguretat viària.

Aquest dispositiu d’última generació és un detector de substàncies estupefaents i psicotròpiques com  amfetamines, benzodiazepines, cànnabis, cocaïna i altres opiàcies que provoquen greus alteracions de la percepció i limiten la capacitat de reacció i que per tant, són incompatibles amb la conducció de vehicles.

Els agents de la Policia Local han rebut formació específica per a utilitzar el dispositiu i en breu començaran els controls als carrers de la població sancionant-se a les persones que donen positiu, ja que conduir sota els efectes d’aquest tipus de drogues està penalitzat com a infracció molt greu que comporta una multa de 1.000 € i la proposta de retirada de 6 punts del permís de conduir.

L’objectiu principal de la regidora delegada de l’àrea, Eugènia Miguel, és continuar treballant per a millorar la seguretat ciutadana «i en aquest cas evitar al màxim aquells conductors que suposen un perill per a la societat«, assegurava a principis d’agost.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *