La Policia celebra en Alcoi la festivitat dels Àngels Custodis

La Parròquia de Santa Maria d’Alcoi ha acollit aquest dimecres la celebració de la festivitat dels Àngels Custodis, els patrons de la Policia. En aquest temple de la ciutat ha tingut lloc una missa solemne oficiada per Don Jose Luís Llopis, titular de les Parròquies del Centre, i també s’ha recordat als agents caiguts.

A aquesta cerimònia ha assistit la Policia Nacional, amb el seu cap Jesús Sánchez al capdavant, i la Policia Local d’Alcoi amb Carlos Martín com a cap. També ha destacat una representació d’altres cossos i forces de seguretat de l’Estat com la Guàrdia Civil o Protecció Civil. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha estat al davant de la representació institucional de la Corporació Municipal alcoiana.

Per què els Àngels Custodis són els patrons de la Policia Nacional?

La devoció dels Àngels Custodis a Espanya va rebre un gran impuls quan el papa León XII va atorgar la festa al nostre país a petició del rei Ferran VII. En 1897, el beat Manuel Domingo va fundar la “Pia Unió d’Oracions al Sant Àngel Custodio d’Espanya”, que va arribar a estar presidida per Isabel de Borbó, filla de la Reina Isabel II d’Espanya, germana del Rei Alfons XII, i tia i padrina del Rei Alfons XIII.

Els Àngels Custodis, que també reben els noms de Virtuts i Àngels de la Guarda, són aquells àngels que, segons l’angelologia cristiana, tenen com a missió ajudar l’ésser humà a acostar-se a Déu, baixant a la terra en forma d’esperit. La missió dels Àngels custodis és acompanyar a cada home en el camí per la vida, cuidar-lo en la terra dels perills d’ànima i cos, protegir-lo del mal i guiar-lo en el difícil camí per a arribar al Cel. L’àngel li prestarà auxili per a enfrontar-se amb millor ànim a les dificultats de la vida diària i a les temptacions que es presenten en la vida. Moltes vegades relacionem l’àngel de la guarda com una cosa més pròpia de la infantesa, però no ha de ser així, perquè si pensem que la persona creix i que amb aquest creixement s’haurà d’enfrontar a una vida amb majors dificultats i temptacions, l’Àngel Custodi resulta de gran ajuda, segons recordava COPE aquesta setmana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *