La Mareta rep l’estima de tota Cocentaina

Cocentaina viu en aquest dilluns 19 d’abril el dia gran de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle, unes jornades marcades per la crisi sanitària del Coronavirus i que arriben després d’haver-se celebrat l’any passat el V Centenari del miracle de la patrona en ple confinament per tal de frenar la primera onada de la pandèmia. Un dia com avui, fa 501 anys, la icona de la Verge Maria que els Comtes de la Vila veneraven en aquell moment en la Capella de Sant Antoni del Palau Comtal va vessar 27 llàgrimes de sang mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorre oficiava la Santa Missa, un fet recollit en acta notarial i que va marcar l’origen de la profunda devoció que el poble li té a la Mare de Déu.

Aquest inèdit 19 d’abril ha despuntat nuvolós i amb la disparada de les 27 salves en record de les llàgrimes de la Mare de Déu mentre voltejaven les campanes de totes les esglésies contestanes. Al mateix temps s’ha celebrat la Santa Missa matinal a l’església de Santa Maria, lloc on està la Mareta des d’ahir diumenge de manera extraordinària. També ha tingut lloc una Missa a les nou del matí i després molts veïns i moltes veïnes, abillats amb el vestit típic de Masero i Contestana, han passat per la Parròquia de manera escalonada per tal de fer l’ofrena floral a la Mare de Déu complint amb els preceptius protocols de prevenció del Coronavirus. A migdia ha arribat un dels moments més emotius del dia amb la declamació de La Súplica a càrrec de Celia Torregrosa:

La jove contestana no ha pogut ocultar les llàgrimes d’emoció en finalitzar la declamació i ha assegurat als micròfons de COPE ALCOI que per a ella aquest moment havia sigut molt especial. A més ha destacat que ha estat quasi dos anys esperant l’instant de tindre davant a la Mare de Déu del Miracle per a dir-li aquests versos escrits per Francisco Maíquez Canet en 1958l’any passat, en el 500 aniversari del miracle, no va ser possible i per fi he pogut complir el somni. Ha sigut diferent però molt especial a la vegada. Anime a apuntar-se a tots aquells que tinguen ganes de dir la Súplica perquè és un moment especial en la vida d’un contestà“, ens ha manifestat la Suplicant.

El matí ha avançat amb la Missa Major en honor a la Mare de Déu del Miracle oficiada pel Bisbe d’Alcalà d’Henares, Monsenyor Juan Antonio Reig Pla, i concelebrada pels rectors de la Germandat Sacerdotal de Cocentaina així com pel Guardià del Convent dels Franciscans (Fra Juan Quesada), el titular de la Parròquia del Salvador (Javier Sanchiz) i el titular de la Parròquia de Santa Maria (Eduardo Rengel). No han faltat tampoc rectors fills del poble com Diego Ferràndiz o Rafa Falls i altres que van exercir el seu ministeri a la Vila Comtal anys enrere com Mossén Ramón Micó Colomer, Mossén Vicent Estevan Cloquell, Mossén Jesús Sánchez Domínguez o Fra Fernando Fuertes.

Després de la Missa, i als peus de la Mare de Déu del Miracle, ha tingut lloc l’Homenatge als Majors que ha recaigut en Víctor Puerto (expresident de la Pia Unió i una peça clau de la Parròquia del Salvador), Pura Uris (gran devota de la Mare de Déu del Miracle) i Fra Pasqual Montaner (Franciscà del Convent de Cocentaina que durant els seus anys de presència al poble ha atés també el Monestir de les Clarisses en diverses ocasions). Tots tres han agraït que pensaren amb ells per a rebre aquest homenatge i, amb una profunda emoció, han llançat vítols a la Mareta.

El cant de l’Himne de la Mare de Déu ha tancat els actes matinals d’aquest insòlit 19 d’abril on també han tingut un marcat protagonisme els xiquets que representen des de 2020 els papers de Comte, Comtessa i Mossén (Pablo Jordà, Celia Boyero i Joan Ferri).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *