La Generalitat aprovarà el dilluns la rebaixa fiscal però també una pujada d’impostos i taxes

La reforma fiscal valenciana s’aprovarà dilluns que ve en un ple extraordinari del Consell, que a més de tramitar aquest decret llei, tractarà la coneguda com a llei d’Acompanyament als pressupostos per a 2023, segons ha anunciat aquesta setmana el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Durant la sessió de control en Les Corts, l’oposició ha retret a Puig que hagen passat vint-i-tres dies des que anunciara una reforma fiscal que han qualificat de «fantasma» perquè ni s’aprovat ni es coneixen els seus detalls, i fins i tot el PP li ha acusat de pujar un 10% més de 4.500 taxes autonòmiques en la llei d’acompanyament per a 2023.

Avançar en la progressivitat

El president ha assegurat a més que en els pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent es continuarà avançant en la progressivitat fiscal, i ha explicat que la reforma fiscal que s’aprovarà el dilluns tindrà efecte retroactiu a 2022.

Ha reivindicat hi ha dos models per a eixir de la crisi: el conservador, basat al seu judici a «pujar impostos i retallar els serveis públics«, i el progressista, i ha asseverat que l’única manera de blindar els serveis públics és que hi haja una majoria de progrés en Les Corts.

La síndica del PP, María José Catalá, ha acusat el Consell de pujar els impostos «per la porta de darrere», ja que l’avantprojecte de llei d’acompanyament puja 4.529 taxes un 10%, i ha considerat que si la reforma fiscal estiguera tancada amb els socis de govern s’aprovaria en el ple ja d’aquest divendres, per la qual cosa l’anunci del dilluns és una «amenaça» a Compromís i Podem.

L’acord no està tancat

La portaveu de Compromís Papi Robles ha assegurat que l’acord no està tancat però confia a poder arribar a un acord sempre que els socialistes accepten la pujada d’impostos per als rics que demanen els socis de govern.

És més, Robles ha assegurat que seran ferms a defensar la seua reforma fiscal perquè la baixada d’impostos per a ajudar a les famílies no signifique que baixen els ingressos de la adminsitración i es posen en perill els serveis públics. en aquest sentit Robles ha segurado que «sobre la taula hi ha un ventall d’opcions per a poder rebre més diners com l’impost de successions, l’IRPF a les rendes altes, o l’impost de patrimoni sempre en la línia del que han defensat que els que guanyen més paguen més«.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *