La Fira de Cocentaina tornarà a tindre un ample ventall d’exposicions culturals

La promoció de la cultura és un dels elements fonamentals de la Fira i un any més s’han preparat diverses exposicions culturals que aprofundeixen en les temàtiques més diverses. Aquestes mostres es reparteixen per diversos punts del municipi i sempre gaudeixen d’una gran acceptació per part dels contestans així com dels nombrosos turistes que cada any acull el Certamen.

En aquesta ocasió són deu les exposicions que trobarem durant la visita a la Vila Comtal i en aquest sentit cal destacar que a la Sala d’Actes del Palau Comtal podrem viatjar a través del temps per a ser testimonis de l’evolució que ha tingut la Fira en els seus 675 anys d’història. A banda d’això en l’històric edifici contestà també trobem una exposició dedicada al pintor Jerònim Jacint d’Espinosa a la Sala de la Torre de les Monges, una altra en record de l’escultor Vicent de Paül Agulló ‘Agulló de Cocentaina’ a la Sala de les Finestres i una tercera titulada ‘Antonio Gades, el vent del poble’ que està situada a la Sala de la Biga. De la mateixa manera, diferents artistes de Cocentaina donen a conéixer les seues creacions en la huitena edició d’Espai de Sentiments’, una cita situada a la Sala d’Armes i que en aquesta ocasió porta per lema ‘Interaccions Semàntiques’. Així mateix destaquen la III edició de la Fira Eclèctica en els baixos del carrer Convent número 29, la XVI ‘Ruta d’Art local-Compartim Art’ pels tallers de diversos creadors locals i la VIII edició de ‘Pintant la Fira’ als balcons del carrer Sants Metges.

Completen aquest ampli ventall cultural la XXXV exposició de bonsais en el Patronat Sagrat Cor de Jesús i una mostra organitzada per la Piula Unió Verge del Miracle en la Capella de sant Antoni Abat del Palau Comtal. Aquesta última donarà a conéixer tots els detalls del monument ideat per Moisés Gil amb motiu del V Centenari del miracle de la Mare de Déu, una peça inaugurada el mes d’abril passat i que ressalta en el centre de la Plaça Cardenal Ferris.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *