La Filà Andaluces celebra els cinquanta anys amb l’AAM del Real de Gandia

El Teatre Salesians d’Alcoi va acollir el passat dissabte un extraordinari concert amb el qual la Filà Andaluces va celebrar els 50 anys d’estreta relació amb l’Agrupació Artística Musical del Real de Gandia. La cita va musical fou conduïda pel nostre company Gabriel Pascual i de l’esmentat concert van gaudir un bon nombre de festers i festeres d’aquesta Filà alcoiana.

Per a l’ocasió, l’Agrupació Artística Musical del Real de Gandia va oferir un programa on es van poder escoltar peces emblemàtiques per la Filà Andaluces. D’aquesta forma en la primera part van sonar composicions com Nieve y más nieve de Godofredo Garrigues, ‘Els Contrabandistes’ de José María Valls, ‘El Plomet de José Gómez Vila, ‘Farolero’ també de José María Valls i Danza Colorista’ de Rafael Mullor Grau. A la segona part els músics van interpretar ‘Tono’ de Vicent Simó, ‘D’ací al cel’ de Salvador Gonzàlez i Pep Bolta, Afar Mossem de Juan Carlos Sempere i Los Soreles de José María Valls. Seguidament, es va retre un emotiu homenatge a Miquel Peris Català, Primer Tro d’Honor dels Andaluces i persona que fa cinquanta anys va apostar per tal que l’Agrupació Artística Musical del Real de Gandia tocara a les Festes d’Alcoi acompanyant a la Filà. Aquesta vegada els músics van interpretar ‘Peris’, dedicada al protagonista i composta per Vicent Simó Montaner, al mateix temps que Toni Justícia (Primer Tro) i Nando Moncho (Darrer Tro) feien entrega al compositor d’una original batuta en forma de navalla.

En la part final del concert van intervenir el Primer Tro, el President de l’Associació de Sant Jordi (Juan José Olcina) i l’alcalde d’Alcoi (Toni Francés). Per últim el públic va poder gaudir del clàssic Ragón Falez, d’Emilio Cebrian, i de l’Himne de Festes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *