La Festa de ‘La Corriola’ torna a Santa Bàrbara

El pròxim 8 de desembre tornarà a ser un dia especial per a Cocentaina. El municipi celebrarà de nou la festa de ‘La Corriola’ al paratge de Santa Bàrbara després que en 2020 la pandèmia impedira poder desenvolupar aquesta antiga tradició en el seu format habitual.

La Festa de ‘La Corriola’ està vinculada al cicle agrari del poble, marcat en aquestes dates per la recollida de l’oliva, i el seu origen el trobem en antany quan els veïns del municipi pujaven a l’ermitori de Santa Bàrbara per agrair-li a la mateixa santa la protecció dels camps contestans davant les tronades i fortes tempestes. Aquesta jornada tenia un caràcter festiu i els qui muntaven al turó on es troba l’esmentat paratge degustaven un pa redó en forma de politja acompanyat d’una llonganissa rojaés una celebració que tan sols té lloc a Cocentaina i amb el pas dels anys ha quedat fixada en el dia festiu del 8 de desembre. La declaració de Festa d’Interés Turístic Local ens permetrà donar-li una major promoció a aquesta tradició tan arrelada al nostre poble“, explica Ivan jover, regidor de Turisme en la Vila Comtal.

‘La Corriola’ del 2021 torna a celebrar-se al paratge de Santa Bàrbara i de nou no faltarà en la mateixa la música tradicional a càrrec de la Colla Mal Passet, la missa de campanya a migdia o els jocs per als més menuts que oferiran els Juniors. També es podrà tocar la campana de l’ermita amb totes les mesures de seguretat pertinents davant la pandèmia “hi haurà gel desinfectant per a posar-se’l abans d’agafar la corda de la campaneta. Igualment serà obligatori l’ús de la mascareta i caldrà evitar tota mena d’aglomeracions. Finalment hi ha uns urinaris preparats en el paratge per a donar més comoditats als visitants“, ha detallat també aquest dimecres en COPE ALCOI Paqui Ruiz, regidora de Tradicions.

A hores d’ara, i a una setmana vista de la Festa de ‘La Corriola’, els forns i les carnisseries del poble treballen a ple rendiment de cara a preparar les viandes que degustarem en aquest esdeveniment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *