La Diputació destina ajudes a la comarca per a la rehabilitació del patrimoni

La Diputació Provincial d’Alacant ha destinat diferents ajudes per a la conservació del patrimoni i algunes d’aquestes han arribat fins a les comarques de l’Alcoià i el Comtat. L’esmentada inversió arriba als 11,5 milions d’euros i tres poblacions de la nostra zona resultaran beneficiades.

Per una banda Cocentaina, percebrà una quantitat econòmica destacada per a destinar-la al Palau Comtal mentre que Benimassot serà altre municipi agraciat amb una inversió que anirà a parar a recuperar el Molí del Frau. Finalment Penàguila tindrà una inversió que anirà destinada a la protecció de la plaça del Portalet «la Diputació ha reforçat la seua aposta per la recuperació d’aquest important llegat cultural amb una ampliació del pressupost per a atendre a tots i cadascun dels municipis que han sol·licitat les ajudes per a protegir els seus béns, ha apuntat al respecte a José Ramón Gonzàlez; diputat d’Arquitectura.

Els criteris de valoració de les propostes d’aquest pla tenen en compte la importància patrimonial del lloc on s’invertiran diners, a més del grau d’urgència de l’actuació, l’interés cultural del mateix o les expectatives de generar per a un futur activitat econòmica, cultural i social en el municipi i el seu entorn. El pressupost màxim en cada actuació no superarà els 500.000 euros i el repartiment anirà en funció de la xifra d’habitants. Serà del 100% per als municipis de menys de 5.000 habitants, com puga ser Benimassot o Penàguila, i un mínim del 70% per a les que van dels 5.000 fins als 75.000 veïns, on trobem el cas de la capital del Comtat.

De moment, el paquet d’ajudes inicial s’ha destinat a tretze ajuntaments, huit dels quals invertiran la subvenció en Béns d’Interés Cultural que, en molts casos, requereixen actuacions d’urgència. En aquest sentit, González de Zárate ha recriminat a les administracions autonòmica i estatal la “falta de protecció i suport econòmic per a aquests immobles o enclavaments històrics el manteniment i la conservació dels quals a vegades resulta insostenible per als xicotets municipis”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *