La Covid-19 no pot amb el 40 Certamen Coral Fira de Tots Sants

El Centre Cultural El Teular de Cocentaina va acollir dissabte passat la 40 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, un esdeveniment que enguany va canviar de format a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

La cita musical va arrancar a les 19:30h de la vesprada amb les intervencions del Coordinador del Certamen, Raúl Belda, i l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa. Tots dos van destacar la importància que la música coral estiguera present en la inèdita Fira que celebra enguany la població i van expressar el seu desig que l’esdeveniment coral es puga celebrar en 2021 amb total normalitat. Seguidament va començar el concert a càrrec del Cor de Cambra Ad Libitum de l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet, agrupació que va guanyar el IV Premi Firacor en el 36 Certamen Coral Fira de Tots Sants de l’any 2016. L’audició, que va comptar amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat pertinents per a fer front a la Covid-19, va oferir al públic peces clàssiques, havaneres i versions de temes internacionals com el mític ‘Yesterday‘ de The Beatles. D’aquesta forma va concloure un insòlit Certamen Coral en el qual també hi ha hagut espai per a una Taula Redona que es va celebrar en la vesprada de divendres al Centre Social Real Blanc. La mateixa, moderada per Raúl Belda i Josep Robert Sellés, va analitzar amb destacats experts com la crisi sanitària de la Covid-19 està afectant la música coral en qüestions com els assajos dels cors o els concerts.

El Certamen Coral de 2020 ha tingut com a cartell anunciador una original obra de Rafael Amorós, on es remarca el número 40 en referència a l’aniversari que ha complit aquesta cita cultural, i des de l’organització recorden que en 2021 es celebrarà el V Premi Firacor amb els guanyadors de les tres últimes edicions; sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *