La ‘Corriola’ opta a ser Festa d’Interés Turístic Local

L’Ajuntament de Cocentaina ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la declaració de ‘La Corriola’ com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

Aquesta antiquíssima tradició té lloc cada 8 de desembre en el Paratge de San Bàrbara, lloc al qual acudeixen els contestans a tocar la campana i degustar un pa redó en forma de corriola acompanyat d’una llonganissa roja en volteta. Són precisament aquestes viandes les que donen nom al singular costum que marca tots els anys la jornada festiva de ‘La Puríssima’amb aquesta declaració dotarem de més rellevància i protecció aquesta celebració popular, tenint en compte la història de la festa, la seua importància, la seua tradició popular, la repercussió pública de la seua celebració, i la difusió que s’ha produït en els mitjans de comunicació en els últims anys“, afirma el regidor de Turisme i Cultura; Ivan Jover.

En el seu origen, la festivitat tenia lloc quatre dies abans del dia de celebració actual, és a dir, el 4 de desembre, dia de la festivitat de Santa Bàrbara. El que significa que realment la festa està dedicada a aquesta Santa, protectora contra tempestes, i a la qual es demanava protecció per a la collita de l’oliva, cultiu tradicional contestà, que es recull per aquestes dates.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *