La contaminació va baixar a Alcoi durant la pandèmia

La Colla Ecologista La Carrasca d’Alcoi ha analitzat l’informe d’Ecologistes en Acció sobre la contaminació per ozó i ha assegurat que aquest document revela que durant el 2020 Alcoi no ha superat en cap dia el límit marcat per la llei. A més s’han reduït les superacions dels límits que l’OMS recomana per a aquest contaminant. Enguany les superacions s’han produït en 28 dies, mentre que en anys anteriors les superacions han ocorregut sovint en més de 100 dies.

Des de la Carrasca i Ecologistes en Acció, sol·liciten la implantació de Plans de Millora de la Qualitat de l’Aire. A més Ecologistes en Acció del País Valencià ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Govern valencià amb la finalitat que les autoritats autonòmiques complisquen amb les seues obligacions legals en matèria de qualitat de l’aire i salut pública.

Per últim des de La Carrasca assenyalen, en un comunicat, que la crisi de la COVID-19 ha demostrat que la reducció estructural del transport i la descarbonització de la indústria són les millors ferramentes per a millorar la qualitat de l’aire que respirem, a les ciutats i a les zones rurals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *