La comarca viu una nova Setmana Santa sense processons als carrers

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat viuran a partir de hui una nova Setmana Santa sense processons als carrers dels diferents municipis, una situació que es produeix per tercer any consecutiu ja que en 2019 un temporal de pluja intensa va impedir les desfilades mentre que l’any passat el confinament per a frenar la primera ona del Coronavirus va obligar a realitzar els actes del Tridu Pasqual dins de les esglésies sent difosos a través d’Internet. En 2021 les celebracions continuaran realitzant-se a l’interior dels temples i aquesta vegada si que podran acudir els fidels complint amb les corresponents limitacions d’aforament que marca la Conselleria de Sanitat.

Ampli programa a Cocentaina fins al Diumenge de Pasqua

A Cocentaina la Missa del Sopar del Senyor del Dijous Sant tindrà lloc hui a les 17:00h en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle i El Salvador, 18:00h a l’església de Santa María, 18:30h en el Convent dels Pares Franciscans, 19:00h de nou a El Salvador i 19:30h en Santa María. Hi haurà Hora Santa davant el Monument a El Salvador en finalitzar la missa i en Santa María a les 23:00h sent transmesa aquesta únicament pel canal de YouTube del temple. Ja demà, Divendres Sant, el Viacrucis serà a les 08:00h en Santa María i els Oficis de la Passió i Mort del Senyor tindran lloc a les 12:00h en Santa María, 16:00h en el Monestir de la Mare de Déu i El Salvador, 18:00h en el Convent dels Franciscans i de nou a El Salvador. Finalment a les 19:00h s’efectuarà una oració davant el Crist Jacent a l’església de Santa María. El Dissabte Sant començarà amb el Rés de Laudes en Santa María a les 09:00h i ja a la vesprada serà el torn de la Vigília Pasqual que començarà a les 17:00h a El Salvador, 18:30h en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, 19:00h a El Salvador i Santa María, 20:00h en el Convent dels Franciscans. Finalment el Diumenge de Pasqua hi haurà misses en els horaris habituals de la jornada dominical “com ja vam fer en el Diumenge de Rams s’han ampliat per a tots aquests dies els horaris amb la finalitat que tots puguen participar de les celebracions sense problemes complint amb les mesures de Sanitat“, assegura Juan Carlos Marín, President de la Confraria de la Dolorosa i entitat que coordina enguany la Setmana Santa Contestana.

Muro centra els actes en la Parròquia

A Muro les celebracions tindran lloc en la Parròquia de Sant Joan Baptista a l’ésser el temple més ampli del municipi, un fet que garanteix el compliment de les limitacions d’aforament. La missa d’aquest Dijous Sant serà a les 19:30h i en el Divendres Sant hi haurà Sants Oficis a les 12:00h i Viacrucis a les 19:00h mentre que el Dissabte Sant la Vigília Pasqual tindrà lloc a les 20:00h. Per ultime el Diumenge de Resurrecció hi haurà missa a les 09:00h en l’Ermita i a les 12:00h en la Parròquia “encara que no hi haja processons als carrers tenim oportunitat de viure la Setmana Santa en tot el seu sentit des de la intimitat“, afirma Don Juan Crespo; Rector d’aquesta localitat del Comtat.

Les parròquies de localitats com Agres, Benimarfull, Castalla o Ibi també acolliran aquestes inèdites celebracions de Setmana Santa marcades, una vegada més, per la crisi sanitària del Coronavirus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *