La campana de Sant Antoni sonarà al campanar de Muro

La Colla de Campaners del Comtat continua treballant per a recuperar el patrimoni que envolta als campanars de les nostres comarques al mateix temps que segueix posant en valor els tocs de campanes per mitjà de diferents iniciatives. Un dels últims projectes en els quals estan immersos és la recuperació de l’antiga campana de l’Ermita de Sant Antoni de Muro, una peça que atresora molts anys d’antiguitat i que fins ara es guardava a l’interior d’aquest temple murer.

Des de l’agrupació expliquen que el bronze va quedar en desús fa quasi vint anys, ja que, en restaurar-se llavors l’Ermita, es va fer una campana nova que va ser electrificada per a ser voltejada de manera automàtica abans de les misses que es realitzen en aquesta capella a l’estiu o en les festivitats de Sant Antoni Abat i Sant Antoni de Pàdua. Ara la Colla de Campaners del Comtat s’ha proposat adequar-la per a penjar-la a la part alta del campanar de la Parròquia de Sant Joan Baptistala posarem allí per a assegurar la seua conservació i perquè siga voltejada exclusivament pels xiquets. Quan fem un volteig manual ells l’iniciaran i l’acabaran tocant aquesta campaneta mentre que nosaltres farem voltejar les grans. Feia temps que anàvem rondant aquest projecte i, després de donar-nos el vistiplau la Parròquia i el capellà, hem començat a fer-lo una realitat”, indica Xavier Calvo; membre d’aquest col·lectiu comarcal de campaners.

La campana de Sant Antoni ha sigut exposada dins de l’església al costat d’una guardiola perquè tots aquells que ho desitgen  facen un donatiu que anirà destinat a la consolidació de la citada peça. La intenció és que el bronze estiga col·locat en el campanar de Muro per a la pròxima Fireta de Sant Antoni amb la finalitat de poder ser ja voltejat pels més xicotets en el dia de la festivitat del patró dels animals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *