La Biblioteca de Cocentaina rep un guardó de la Fundació Bromera

El passat 26 de febrer, es van lliurar els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura en un acte que va tenir lloc a les 12:00h del migdia a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València. La Biblioteca de Cocentaina fou una de les guardonades en l’edició 2022 d’aquesta cita.

El guardó, una escultura de Ramon Pla inspirada en la llibertat que ens dona la lectura, fou rebut per Dolors Insa Ribelles, directora de la biblioteca municipal. Aquesta va agrair el premi a la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, en nom de tots els lectors contestans, de l’equip de la biblioteca i de l’Ajuntament de Cocentaina.

Des de fa quaranta anys, la Biblioteca de la Vila Comtal porta endavant nombroses campanyes i activitats per al foment de la lectura adreçades a tota la població. A més es avantguarda en iniciatives com la bibliopiscina municipal, el foment de la lectura en l’àmbit familiar, els clubs de lectura per a gent gran amb col·laboració de la FPA Beniassent, el programa radiofònic setmanal sobre llibres a Ràdio Cocentaina o l’exposició de llibres infantils per a regalar; entre altres moltes iniciatives.

Al llarg de tot aquest temps, la Biblioteca ha anat transformant-se, no sols físicament, sinó també quant a serveis. Es fomenta la lectura presencialment i digitalment per mitjà de diferents blogs i una participació activa en les xarxes socials, interactuant amb lectors virtuals allà on estiguen. La Biblioteca Municipal està considerada com un model a seguir en aquest àmbit de foment digital de la lectura, creant continguts especialitzats dins del món de la literatura infantil. I tot això en Valencià, la nostra llengua.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *