Informatiu matinal dimarts 22 de novembre 2022 (07:20h)

L’increment de les llistes d’espera en els Hospitals valencians i la inversió en Sanitat que contemplen els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 a les nostres comarques marquen l’actualitat del dia. També hem recordat que AITEX entrega aquest dijous els seus Premis Empresarials 2022.

Cal destacar que AITEX ha donat a conéixer el llistat de les empreses que han quedat finalistes de l’edició 2022 dels Premis Empresarials que atorga l’Institut Tecnològic del Tèxtil. Dels 76 projectes nacionals presentats, un jurat expert ha triat, segons proposta de valor, innovació & sostenibilitat de la proposta, qualitat i resultats obtinguts, als quinze finalistes d’aquesta edició. Són cinc empreses de cada modalitat de participació: tèxtil, cosmètica i emprenedoria.

Dels finalistes d’aquesta edició, el 53% són de la Comunitat Valenciana i un 46% són de la resta d’Espanya. Cal destacar que al Premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en tèxtil opten firmes com Interfabrics S.L. (Aquaclean), Jeanología S.L, Waste Prevention S.L, Rioma S.L o Teixits Royo S.L.. Per altre costat per al guardó AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en cosmètica han sigut Seleccionades empreses com Berioska S.L. (Babaria), Germaine de Capuccini S.A.O, Martiderm S.L, Cosmètica Cosbar S.L. (Montibello) i Prospera Biotech S.L. Finalment el Premi AITEX a la millor iniciativa emprenedora pot recaure en ARS Athletic Ibèria S.L, Kimera Technologies S.L, Mediterranean Algae Technologies S.L, Recovo Lab S.L i Wecaria Technologies.

Un jurat format per representants de màxim nivell del sector industrial tèxtil i cosmètic, empresarial, i acadèmic, han sigut els encarregats de valorar els projectes presentats, segons criteris de proposta de valor, qualitat de la proposta presentada, innovació & sostenibilitat, així com resultats obtinguts, impacte socioeconòmic i impacte mig ambiental. El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000€, sent 10.000€ la quantitat que obtindrà el segon classificat. Repartint així un total de 90.000€ en premis.

L’entrega dels premis serà el pròxim 24 de novembre a les 18:00h en l’IVAM-CADA Alcoi.  Aquest acte comptarà també amb un seminari professional de primer nivell a càrrec de Laura Durán, Directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat i Membre del Comité de Direcció d’IKEA España. Cal assenyalar que Laura Durán, amb la seua ponència «Expansió de negoci i desenvolupament sostenible», compartirà el mètode de disseny de producte en IKEA, conegut com a “disseny democràtic”. A més, parlarà de l’estratègia de sostenibilitat d’IKEA “Persones i Planeta”, la qual explica com el se nou negoci en IKEA s’ha implantat a Espanya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *