Informatiu matinal dilluns 28 de novembre 2022 (07:20h)

La creació d’una comissió mixta entre la Generalitat i l’Església catòlica, per a impulsar iniciatives de cooperació en diferents àmbits, i els resultats provisionals que deixa la consulta sobre el recorregut de les Entrades de Muro són algunes de les notícies destacades de la jornada.

Alcoi va tornar a cridar contra la violència masclista i un bon nombre de persones acudiren als actes commemoratius del 25 de novembre celebrats divendres a migdia a La Bandeja. Allí va tindre lloc una emotiva cerimònia en la qual no va faltar el record per a totes les dones que han mort a Espanya en el que portem d’aquest any 2022.

Gabriel Aura, president d’ACOVIFA, va donar la benvinguda a tots els presents quan passaven uns minuts de les 12 del migdia i seguidament va tindre lloc la lectura del manifestMònica Corbí, lletrada de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, fou l’encarregada de donar lectura a un text en el qual va recordar que fins a aquesta data són 38 les dones que han mort a Espanya en aquest any mentre que 26 xiquets han quedat orfes. A més va intar a governs i institucions a reforçar els mecanismes de prevenció, atenció, suport i protecció cap a les dones víctimes igual que va remarcar que com a societat hem de rebutjar la violència de manera contundent per tal d’acabar amb aquesta xacra.

L’alcalde, Toni Francés, va encapçalar la representació de la Corporació Municipal i també estigueren presents centres educatius i nombrosos ciutadans. Finalment, mentre es pronunciava el nom de totes les dones mortes, es va realitzar una acció simbòlica en el seu record en la qual molts dels presents portaven fanalets en la seua memòria. També es va guardar un emotiu minut de silenci. D’aquesta formava finalitzar una jornada que començava a primera hora del matí amb la impactant performance, creada per Virgínia Jordà, i on 38 dones quedaren dins de sudaris restant immòbils en el centre de la plaça d’Espanya durant quasi mitja hora. D’aquesta forma van fer visibles a eixes 38 víctimes que ha deixat la violència masclista en els últims mesos en el territori nacional.

Aquests actes commemoratius del 25N, es van repetir a municipis de la comarca com Ibi, Castalla, Banyeres de Mariola u Onil. A Cocentaina i Muro va tindre lloc la lectura de manifests a migdia a les portes dels Ajuntaments de cadascun dels municipis.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *