‘Herrera y Mediodía Cope’ Alcoi dijous 24 de novembre 2022

Avui dijous hem parlat amb Mireia Pascual i Maria Molina per a conéixer tots els detalls del llibre que han publicat anomenat «El viaje de las gotas de lluvia«. Aquesta publicació ha vist la llum recentment, amb el suport de l’editorial Reclam, i fou presentada la passada setmana a l’espai Àgora de la nostra ciutat.

Les dues creadores han passat pels estudis de COPE ALCOI per a explicar-nos que han estat prop de tres anys treballant per a fer possible un llibre que se centra en les addiccions i en com els més menuts, que viuen de prop aquesta problemàtica a les seues cases, afronten la situació. Per a abordar totes aquestes qüestions, que de vegades resulten complicades d’explicar als xiquets, Mireia ha agafat com a recurs la climatologia «fent així un símil entre una família de persones i una família de núvols on la mare és addicta a les aigües contaminades dels pantans. He volgut centrar-me en el perfil de la dona que sofreix qualsevol mena d’addició perquè en la nostra societat se les culpabilitza més que als hòmens. El títol fa referència també a les llàgrimes que vessen els més menuts, moltes vegades en silenci, quan tenen aquest problema a casa«, assenyala Pascual. De cara a plasmar tot el que diu el text en dibuixos ha jugat un paper fonamental Maria Molina, la qual ha creat fins a 42 il·lustracions que donen color al llibre «són imatges molt didàctiques i expressives per a cridar l’atenció dels xiquets. Totes elles es poden veure amb tot detall en una mostra que obri les portes hui dijous a l’Espai Jove de l’Ajuntament d’Alcoi situat dins del Centre Comercial Alçamora«, ha explicat.

El llibre es completa amb propostes didàctiques dirigides per als centres educatius. La primera d’elles contempla acomplir activitats sobre els sentiments que apareixen dins de les pàgines i la segona aposta per iniciatives de comprensió lectora. També s’ha creat una cartilla dirigida a les famílies per a treballar en família les addiccions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *