Guanyar proposa promocionar l’Escola Pública

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha compromés a reclamar més recursos públics per a ampliar l’oferta pública d’educació a la nostra ciutat. Així fou aprovat al Plenari d’aquest mes d’abril, a proposta de Guanyar Alcoi, i on també es va acordar demanar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana un pla d’acció consensuat amb el Consistori per a l’increment progressiu de les places a l’escola pública.

Des de Guanyar expliquen que als centres d’ensenyament d’infantil (2on cicle) i primària que aporta la Conselleria d’Educació al seu web, Alcoi té 2.061 places a l’escola pública i 3.994 a la concertada. Això en termes d’unitats, expliquen, suposa 81 unitats en educació pública i 141 en escola concertada, només un 36,5% del total és totalment pública. La mitjana espanyola, assenyalen, és del 70% (curs 2018-19; dades Ministerio de Educación y Formación Profesional) “estem en una situació de desavantatge respecte a la resta de l’estat, per això hem demanat accions fermes i reals per a millorar aquestes xifres. Perquè estem parlant de l’educació de les nostres filles i fills, que és el més important, però parlem també de llocs de feina i hi ha moltes evidències que els i les mestres a l’escola pública treballen en millors condicions laborals. No entenc per quina raó estem negant-se a acceptar una millora així a la nostra ciutat“, afirma la portaveu; Sandra Obiol.

Finalmente Guanyar lamenta que l’oferta educativa privada siga major a la ciutat d’Alcoi i asseguren que moltes d’aquestes escoles tenen ideals conservadors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *