Famorca s’acull als prèstecs per als pobles que van patir l’incendi de Vall d’Ebo

Famorca ha sigut un dels primers municipis del Comtat que s’ha acollit a la línia de préstecs que la Diputació Provincial d’Alacant destina als pobles afectats per l’incendi forestal de la Vall d’Ebo. Aquestes ajudes són concedides a través de la Caixa de Crèdit Provincial per a Cooperació.

El consistori de la localitat es va reunir recentment amb el Consell d’Administració de l’organisme provincial per tal de negociar una ajuda de 22.500 euros. Des de la mateixa Diputació recorden que han acordat incrementar de 100.000 a 300.000 euros l’import màxim de les operacions de crèdit a curt termini «amb aquests préstecs volem dotar de liquiditat els ajuntaments afectats per l’incendi perquè puguen afrontar en millors condicions la reparació dels greus desperfectes«, afirmava al respecte el President de la institució; Carlos Mazón. Per la seua banda l’alcalde de Famorca valora molt positivament el suport de la Diputació «afortunadament l’incendi no ens va afectar molt en el nostre terme municipal, però amb aquesta finançament podrem fer front a diferents iniciatives que, sense el suport de les administracions superiors, seria impossible realitzar», assenyala Vicente Antonio Ruiz.

La Diputació sempre al costat dels pobles

Entre la bateria de mesures que s’han impulsat també hi ha la concessió, per part del Patronat de Turisme Costa Blanca, d’un paquet d’ajudes dotat amb un milió d’euros per a la dinamització i promoció de les localitats així com el disseny de plans específics per recuperar l’activitat turística. Les subvencions seran fins a 30.000 euros per municipi.

A més, la institució provincial alacantina recollirà al seu pressupost de 2023 una partida econòmica de 63.000 euros per ajudar els municipis en la redacció dels plans de prevenció d’incendis forestals i una altra de 150.000 euros per a la convocatòria adreçada a la redacció de projectes de millora de masses forestals. Ambdues partides arribaran fins a 1.500.000 euros i 2.000.000 euros, respectivament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *