Fageca deixa la denominació de Facheca

L’Ajuntament de Fageca ha aconseguit fer oficial el nom de la població en valencià després d’un complex procés que va començar fa més d’un any i que comptava amb el suport de la major part de veïns d’aquesta localitat del Comtat. Va ser el ple del Consistori el que va recollir el sentir majoritari dels habitants del municipi aprovant la proposta i traslladant-la després a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) perquè l’avalara i iniciara el tràmit del canvi de nom.

A més aquest últim organisme la va estudiar i va preparar un expedient en el qual quedaven reflectits els motius pels quals Fageca volia deixar arrere la denominació castellana que li havia acompanyat des de meitat del passat segle. L’alcalde, Ismael Vidal, destacava sobre aquest tema que existeixen nombrosos elements històrics, culturals, socials i lingüístics que demostren el fet que Fageca sempre ha tingut el seu nom oficial en valencià. En aquest sentit afig també que amb el citat canvi se salda un deute històric amb tot el poblefeia molt de temps que ja no s’escrivia Facheca però no teníem cap document oficial que avalara el nom valencià del nostre poble. Ara ja ha donat fruit el treball que s’ha realitzat i estem molt contents per haver aconseguit aquesta modificació. El següent pas serà el canvi de senyalitzacions i d’adreces postals perquè ja figura correctament Fageca”, afirma el primer edil.

Indicar que un altre municipi de la comarca, en aquesta cas Alcosser de Planes, està ja en tràmit per a canviar el seu nom al valencià i passar a denominar-se únicament Alcosser.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *