Experts adverteixen d’un pic de grip abans de Nadal

Els pneumòlegs certifiquen que ja s’està registrant un augment de casos de malalties respiratòries no habitual en aquesta època de l’any en la Comunitat Valenciana, atés que encara no ha arribat el fred, i auguren que el pic de la corba de contagis s’avançarà a abans de Nadal –amb la irrupció de la grip després de dos anys sense tot just casos per la pandèmia– i es repetirà passades les festes quan per les condicions climátologiques que tenim l’habitual és que es done al gener i febrer.

Sobre aquest tema, la presidenta de la Societat Valenciana de Pneumologia (SVN), Marta Palop, ha explicat, en declaracions a Europa Press recollides per COPE VALÈNCIA, que «haver baixat la guàrdia» en les mesures de prevenció està provocant un augment la bronquiolitis, i covid a les quals ja se suma un avançament de la temporada de grip, com ja ha succeït a Austràlia, que serveix d’exemple per a veure com es comportarà el virus en l’hemisferi nord.

L’especialista explica que l’any passat no va haver-hi a penes grip però, amb l’eliminació la màscara, aquest virus repuntarà i hi ha persones, com els xiquets xicotets, que mai han entrat en contacte amb ell. De fet, ja s’estan registrant casos, sobretot de grip A i en adolescents.

A això cal sumar que «el virus de la grip registra una major mutació de manera cíclica, cada quatre o cinc anys, i sembla que serà aquesta temporada i cal esperar a veure com actua la vacuna davant els nous ceps. En qualsevol cas, ha recalcat que davant la grip només cap una recepta — «vacunació, vacunació i vacunació»– i adverteix referent a una caiguda en les taxes perquè «s’ha perdut la por«.

L’especialista assenyala que el brot de bronquiolitis que s’està registrant en els xiquets es traslladarà posteriorment a malalties respiratòries en els adults que, a més, es veuen agreujades amb la contaminació ambiental.

«La màscara ha de ser un element que ha vingut per a quedar-se, sobretot en canvis estacionals, períodes hivernals i en les persones que tenen una patologia prèvia i en aquestes festes, les primeres de llibertat sense restriccions, cal respectar la ventilació«, ha reclamat.

Asimsimo, recomana davant qualsevol dubte realitzar-se els test en farmàcies que són capaces de detectar el SARS-CoV-2, la grip A i grip B amb el mateix isòtop i portar sempre màscara si es té algun símptoma.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *