Emotiva cloenda de l’Any Sant de la Mare de Déu del Miracle

Text: Gabriel Pascual / Imatge: Pepa Vañó

El pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina va acollir el passat dissabte 17 d’octubre la cloenda de l’Any Sant Jubilar de la Mare de Déu del Miracle, una emotiva cerimònia que va estar emmarcada dins de la Setmana d’Exaltació dedicada a la patrona contestana que sempre té lloc cada any per aquestes dates.

Passades les 7 de la vesprada va començar a sonar amb força la campana del Monestir de les Clarisses per a anunciar l’eixida de la Mare de Déu de la seua església acompanyada pel clergat local i els Presidents de la Pia Unió; José Luis Molina i Ana Masanet. La imatge que presentava El Pla en aquesta jornada era molt diferent de la del matí d’un 19 d’abril, ja que a causa de la crisi sanitària del Coronavirus quasi no hi havia gent a la plaça per a rebre la icona de la patrona. Seguidament, i mentre es disparaven 27 salves d’honor, es va realitzar un breu trasllat fins al Palau Comtal on forts aplaudiments van donar la benvinguda a la Mareta abans de ser dipositada a la porta de la Capella de Sant Antoni Abat. En aquest lloc, tal com està reflectit en Acta Notarial, es va produir el prodigi miraculós de les 27 llàgrimes de sang un dijous 19 d’abril de 1.520 mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorre oficiava l’eucaristia; uns fets que van marcar l’origen de la devoció que la Vila Comtal li professa a la seua patrona.

L’eucaristia de clausura de l’Any Sant Jubilar va estar cantada pel Cor de Cambra Discantus i oficiada pel rector de la Parròquia del Salvador; Don Javier Sanchiz Julibert. Aquest va excusar la presència del Bisbe Don José Vilaplana, natural de Benimarfull, ja que finalment no va poder acudir a l’acte per haver estat en contacte amb uns positius per Covid-19. Durant la missa es va impartir la benedicció per tal d’obtenir la Indulgència Plenària i l’ofici religiós va finalitzar amb el retorn de la Mare de Déu del Miracle al seu monestir mentre es tornaven a disparar 27 salves en el seu honor.

D’aquesta forma va finalitzar l’Any Sant concedit a Cocentaina per la Santa Seu per tal de celebrar el V Centenari del miracle de la patrona i que fou inaugurat el 5 de maig del 2019. La pandèmia va impedir en abril celebrar les festes patronals en aquesta anualitat tan especial però durant els mesos previs sí que es van fer nombrosos actes culturals, peregrinacions i celebracions religioses. Tot açò es va completar amb la visita que la Mare de Déu del Miracle va realitzar a cada carrer del poble, les pedanies i el Cementeri Municipal durant les romeries extraordinàries que van tenir lloc durant la passada tardor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *