Els tocs d’antany sonaren de nou al Convent de Cocentaina

La Colla de Campaners del Comtat va efectuar dissabte passat una interessant mostra de tocs tradicionals de campanes a Cocentaina, una cita que va tindre lloc a l’església del Convent dels Pares Franciscans. Aquesta activitat, segons va informar també el Consistori contestà, va estar emmarcada dins de les activitats previstes entorn de la festivitat de ‘La Corriola’, ja que el toc incessant de la campana de l’ermita de Santa Bàrbara és una de les característiques d’aquesta antiquíssima celebració.

L’esmentada mostra es va desenvolupar en dos torns, a les onze del matí així com a les dotze i mitja del migdia, i els assistents van poder descobrir a través del campanar de l’església de Sant Sebastià com les campanes anunciaven antany al poble la defunció d’una dona o d’un sacerdot, l’arribada de les tempestes o que s’estava produint qualsevol mena d’alarma. A més, es van explicar altres voltejos generals amb caràcter festiu, com els que s’executen durant les romeries, i la recreació va finalitzar amb el que a les comarques de l’Alcoià i el Comtat es coneix com ‘La Diana Florejà’. Les explicacions van anar a càrrec de Josep Jordà i Sala, un dels membres dels Campaners del Comtat.

La jornada va concloure amb una visita a l’interior del mateix Convent dels Franciscans en la qual els assistents van poder recórrer l’església, el claustre baix amb el seu corresponent pati, estàncies com la sagristia i la cuina, el pati interior, la capella situada darrere de l’altar amb les seues impressionants pintures de la cúpula o l’estància privada des de la qual els Comtes de Cocentaina seguien les celebracions religioses.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *