‘Els Nanos’ de Cocentaina ja són Festa d’Interés Turístic Local

La Generalitat Valenciana ha declarat ja ‘Els Nanos’ de Cocentaina com a Festa d’Interés Turístic Local segons recollia en aquest dilluns 2 de novembre el Diari Oficial de la Comunitat.

Aquesta distinció arriba després d’un intens treball que han portat endavant durant els últims mesos les regidories de Turisme, Cultura i Tradicions de l’Ajuntament de la Vila Comtal. D’aquesta forma s’ha volgut reconéixer una tradició única del municipi, que té lloc cada Tercer Dimecres de Quaresma als estrets carrers del Barri del Raval, després de la seua recuperació als anys huitanta una vegada conclosa la transició cap a la Democràcia. La declaració de la ‘Festa dels Nanos’ com a esdeveniment d’Interés Turístic Local contribuirà a donar major difusió a aquest antic costum del qual també participen activament cada any, elaborant ninots; els col·legis locals, les entitats del municipi i fins i tot organismes com el Centre de Respir.

Recordar que la ‘Festa dels Nanos’ destaca per plantar al carrer figures grotesques de drap que, amb elevades dosis d’humor i ironia, critiquen l’actualitat local o autonòmica així com nacional i internacional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *