Els col·lectius i associacions poden tornar a col·locar pancartes en la façana de l’Ajuntament d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi permetrà tornar a col·locar pancartes culturals, cíviques i festives en la façana dels edificis públics del centre històric de la ciutat, sempre que siga ‘de manera ocasional, reversible i pel temps de duració estricte de l’activitat o esdeveniment’ .

Així es va aprovar en el ple de l’Ajuntament del passat divendres 4 de novembre, després que aquest mes d’abril el Grup Municipal Popular, Compromís Alcoi, Ciutadans, Podem i Guanyar Alcoi, presentaren una moció en la qual s’instava a autoritzar la col·locació d’aquests elements en la façana del Consistori.

I és que des d’aquest mes de març era un acte que no estava permés, la qual cosa va impedir al Col·lectiu 8 de Març de l’Alcoià i el Comtat penjar cap pancarta pel Dia de la Dona.

Però quin motiu va dur a aquesta prohibició? La mesura de l’Ajuntament no venia ordenada per cap organisme o institució. Vas ser, més que res, una precaució. Després que el Partit Popular elevara a la Direcció General de Cultura una denúncia per l’omissió d’informe patrimonial en els casos de repavimentació d’alguns espais públics del centre històric, el consistori va pensar que la col·locació de pancartes en edificis del centre històric podria ser motiu també d’incompliment de la normativa de protecció de conjunt històric.

I va ser llavors quan el departament de Participació Ciutadana va sol·licitar un informe a la Direcció Territorial de Cultura sobre aquest tema. Sense resposta cinc mesos després i després d’haver-hi la regidoria de Patrimoni Històric comanda altra informe als serveis jurídics municipals, s’ha elaborat la Instrucció aprovada en el Ple.

L’activista del col·lectiu 8 de Març Edurne Vaello ha celebrat la notícia i ha destacat que el balcó de l’ajuntament és ‘un espai de tot el poble’ en el que difondre diferents reivindicacions.

El col·lectiu LGTBIQ+ Ponts d’Igualtat també es va veure perjudicat per la prohibició. Al seu president, Aitor Pla, li agradaria que la mesura haguera arribat abans, però ha mostrat la seua satisfacció.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *