Els Campaners del Comtat celebraren a Muro la festa de Santa Bàrbara

La Colla de Campaners del Comtat va celebrar el passat cap de setmana a Muro la festivitat de Santa Bàrbara i ho va fer amb diferents actes que van tindre una gran acollida entre la gent. Cal recordar que l’esmentada Santa és patrona del gremi de campaners i la seua onomàstica té lloc cada 4 de desembre.

Des dels Campaners del Comtat van organitzar unes visites guiades al campanar de la parròquia de Sant Joan Baptista i els assistents van poder conéixer de prop la història que amaga aquesta emblemàtica torre. També van poder veure les campanes i descobrir detalls de les mateixes gràcies a les explicacions que van efectuar els membres de la Colla. A més el recorregut brindava l’oportunitat de gaudir de les excel·lents vistes de bona part de la comarca del Comtat que es poden contemplar des de dalt de la sala de campanes «ha vingut moltíssima gent i això demostra el gran interés que desperta el toc manual de campanes. Estem molt contents per l’acollida i seguirem amb les visites guiades», manifestava respecte a aquestes iniciatives Xavi Calvo, tresorer de la Colla. A banda de la visita no van faltar els vols manuals de totes les campanes on van participar altres integrants de la Colla com Gonzalo Alemany, Jorge Ferri o Rafa, aquest últim el component més jove del col·lectiu. Així mateix, van debutar dues campaneres que a partir d’ara faran més gran la família dels Campaners del Comtat. La festa de Santa Bàrbara va arribar després que dissabte a migdia tinguera lloc un volteig per festejar la recent declaració del toc manual de campanes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Des de COPE ALCOI volem manifestar també el nostre agraïment a la Colla de Campaners del Comtat per totes les atencions que sempre ens presten i pel reconeixement que ens van brindar al campanar de Muro agraint la difusió que aquesta casa fa de les seues activitats. Per a nosaltres és tot un plaer donar a conéixer el patrimoni campaner dels nostres pobles i les diferents propostes que du endavant aquesta entitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *