Els Borja d’Orfeo Soler arriben a la Fundación Mutua de Levante

La Sala Cultural de la Fundación Mutua de Levante d’Alcoi acull una exposició artística d’Orfeo Soler Denia i en la qual s’ofereix una visió personal així com contemporània dels personatges d’aquesta família noble plena de llums i ombres. La mostra arriba a la capital de l’Alcoià després d’haver rebut a centenars de visitants durant el temps que va estar instal·lada al Palau Ducal de Gandia.

Aquesta vegada Orfeo Soler s’aproxima a donar una visió d’aquesta família des d’una perspectiva del figurativisme i abstracta. També es pot descobrir l’espiritualitat plàstica de l’autor en obres com ‘San Francisco de Borja’ o la ‘Transfiguración‘. Tota una trama, baix l’atenta mirada d’un Nicolás Maquiavelo, el qui està present en la línia argumental de la col·lecció.

La Casa de Borja, la família valenciana més universal de tots els temps, va establir-se al Regne de València al segle XIII. El seu ascens correspon a una intel·ligent estratègia d’aliances i una visió enginyosa del taulell polític en cada moment. És d’aquesta manera com van aconseguir, en poc més d’un segle, dos Papats, una dotzena de cardenalats i un Sant, a banda de molts altres títols nobiliaris.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *