El TSJ autoritza l’ampliació del certificat Covid

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat ampliar l’exigència del certificat Covid-19 a nous espais i prorrogar la mesura fins al 31 de gener, tal com va sol·licitar la Generalitat, segons ha informat aquest dimecres el tribunal. La secció quarta de la sala contenciosa administrativa permet així ampliar l’exigència del certificat Covid-19 a tota l’hoteleria i restauració, independentment de l’aforament, i a altres establiments com a gimnasos o cinemes, circs, instal·lacions esportives i seus festeres en els quals es consumisca beguda o menjar.

La Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana havia informat també aquest dimecres que no s’oposava a les noves restriccions per la Covid. Aquestes disposicions es troben contingudes en la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal datada el passat 21 de desembre i entraran en vigor a les 00:00 hores de l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El tribunal considera que la pròrroga de la mesura en aquells espais on ja era obligatori presentar el certificat Covid-19 està justificada per l’evolució de la pandèmia.

Igualment, la seua ampliació a nous establiments i espais resulta “idònia, necessària i ponderada o equilibrada, en tant se’n deriven més beneficis o avantatges per a l’interés general que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte“, exposa la sala.

Aquesta ponderació d’interessos en conflicte —com recorda la sala—, ja ha sigut examinada pel Tribunal Suprem, que ha qualificat l’exigència del certificat Covid com una limitaciótènue” de determinats drets fonamentals que, en ser enfrontada amb la “poderosa presència” d’uns altres com la vida o la protecció de la salut “aporta una justificació objectiva i raonable per a la seua adopció”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *