El Poliesportiu d’Alcoi compleix cinquanta anys de vida

El Poliesportiu Municipal d’Alcoi va complir ahir 50 anys de vida des de la seua obertura. Fou el dimecres 12 de juliol de 1972 quan va obrir oficialment les portes, si bé es va considerar deixar per a setembre la seva inauguració oficial. A aquesta posada en marxa provisional de juliol va assistir el delegat provincial d’Educació Física i Esports, acompanyat per l’alcalde i el regidor d’EsportsTrelis

En la primera fase es van invertir 25 milions de pessetes, un terç finançat per la Delegació Nacional d’Educació Física i Esports, i la resta per l’Ajuntament. La mateixa, segons informa la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi, comprenia dues pistes de tenis, una pista poliesportiva a l’aire lliure, un pavelló poliesportiu cobert i piscina, gimnàs i serveis auxiliars com consergeria i bar.

Pel que fa al nom a qui està dedicat, Francisco Laporta Boronat era un empresari, fill de l’industrial paperer José Laporta i de Rosa Boronat. En morir son pare en 1920, va assumir la direcció de l’empresa abans de la seua integració en Papereres Reunides en 1931. Laporta va saber compaginar el treball i l’esport com a oci, i en va ser un vertader pioner i puntal a Alcoi. Així va promoure la fundació en 1911 de la societat «Arte y Sport» potenciant tota mena de modalitats esportives, com l’atletisme, el patinatge, el tenis, la boxa, el ciclisme i fins i tot el “foot-ball”, esport que acabava d’arribar des d’Anglaterra. Com que per a practicar el “foot-ball” era necessari un camp de joc adequat, Laporta va adquirir en 1921 una gran extensió de terreny en El Collao per a habilitar un camp on pogueren jugar els diversos clubs locals. En 1926 va impulsar la fundació de l’Alcodiam Deportivo, d’on sorgiria anys després el Club Deportivo Alcoyano.

El Poliesportiu alcoià ha experimentat importants reformes i ampliacions en aquest mig segle fins a adquirir la imatge que presenta actualment. Les instal·lacions són emprades cada dia per un gran nombre d’esportistes mentre que els caps de setmana es registra una rellevant activitat en totes les pistes i pavellons.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *