El Museu Arqueològic d’Alcoi lluirà un nou aspecte

El Museu Arqueològic d’Alcoi ‘Camil Visedo Moltó’ serà objecte d’una profunda reforma durant els pròxims mesos. L’Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte de consolidació i preveu que les obres puguen licitar-se a principi d’any.

Cal destacar que la intervenció compta amb un pressupost que supera els 498.904 euros i per a fer-la realitat es compta amb fons procedents de la Generalitat Valenciana així com la Diputació Provincial d’Alacant. Recentment el DOGV, publicava la concessió d’una ajuda de 150.000 euros que es destinarà a iniciar la licitació de les esmentades obres una vegada siga efectiva la revisió del projecte per part del Departament Municipal d’Arquitectura. Per altre costat, el Consistori comptarà amb una altra subvenció de 349.233,32 euros de la Diputació d’Alacant, que cobrirà el 70% de l’obra «haver aconseguit aquests fons és fonamental per a poder dur a terme una intervenció molt necessària, ja que es tracta d’un edifici declarat BIC que necessitava reformes estructurals però també solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Així ho va fer constar, de fet, la Direcció Territorial de Cultura amb un informe que va remetre a la fi de l’any passat, les recomanacions del qual podrem seguir amb aquestes obres«, assenyala la regidora de Patrimoni; Lorena Zamorano.

La reforma del Museu Arqueològic suposarà dur a terme la consolidació i millora de la mitgera i les façanes de l’edifici situat en la placeta del Carbó. També, segons informa el Consistori, es contempla la substitució o reparació de la fusteria; la substitució integral del sistema de climatització actual, per un més eficient; i l’adequació de l’edifici a la normativa d’accessibilitat millorant els accessos i l’ascensor o la reforma dels banys, entre altres actuacions. Finalment es preveu reparar les humitats existents en el paviment de la planta baixa, així com dur a terme altres actuacions que puguen sorgir i que revisten urgència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *