El Corpus ompli de devoció les esglésies de les nostres comarques

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat van viure ahir diumenge 6 de juny altre inèdit dia del Corpus Christi a causa de la crisi sanitària del Coronavirus. Per segon any consecutiu la pandèmia va impedir l’eixida al carrer de les habituals processons, acompanyades dels balls populars i de la presència dels xiquets i xiquetes de Primera Comunió, i els actes van quedar reduïts únicament a celebracions religioses a l’interior de les parròquies amb les corresponents mesures d’aforament establertes per tal de frenar la Covid-19.

Destacada participació en el Corpus de Cocentaina

Les Parròquies de Cocentaina van preparar diferents activitats per tal de commemorar el Corpus Christi i totes elles van comptar amb una notable participació de fidels, especialment dels Comuniants d’enguany. En l’església de Santa Maria, on té la seu l’Arxiconfraria del Santíssim Sacrament, es va celebrar el Tridu durant els dies previs mentre que divendres aquesta entitat religiosa va portar a terme la seua assemblea anual només finalitzar l’Eucaristia. El dissabte a la nit va tindre lloc una Vigília d’Oració davant la Custòdia i ja el diumenge, a les 18:30h, es va celebrar la Missa Major del Corpus i després va tindre lloc una Processó Claustral per dins del temple amb una parada d’adoració al Santíssim a les portes del mateix mentre voltejaven les campanes. Per últim, a l’altar major, va concloure la celebració amb la benedicció solemne. També la Parròquia del Salvador va celebrar el Corpus amb la benedicció solemne amb el Santíssim Sacrament després de la Missa del dissabte de vesprada i la de les nou del matí del diumenge. El mateix diumenge 6 de juny, a migdia, va tindre lloc la Missa Major i en finalitzar aquesta alguns fidels acompanyaren breument al Santíssim Sacrament pels voltants del temple fins a arribar a les portes d’aquest; lloc on es va efectuar l’adoració abans d’impartir-se la benedicció solemne als peus de l’altar major. En el Convent dels Pares Franciscans i el Monestir de la Mare de Déu del Miracle també es va celebrar ahir de matí la Missa Major del Corpus Christi en els horaris habituals de diumenge.

Muro viu el Corpus dins de la Parròquia

Al municipi de Muro també es va viure el Corpus Christi de forma especial i tots els actes van tindre lloc dins del temple parroquial de Sant Joan Baptista a partir de les 18:30h de la vesprada. Les celebracions van incloure l’exposició del Santíssim Sacrament, el res del Sant Rosari i les Vespres o la Processo Claustral per dins de l’església amb diferents parades en els altars ornamentats amb flors que s’havien preparat per diferents racons de la nau central de l’esmentada Parròquia. Finalment a l’altar major, i per a concloure la celebració, els sacerdots van impartir la benedicció solemne mostrant el Nostre Senyor al poble dins de la Custòdia.

La festivitat, amb idèntiques característiques, es va repetir a les esglésies d’Ibi, Banyeres de Mariola, Onil, Castalla, Agres, Penàguila, Beniarrés o l’Alqueria d’Asnar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *