El col·legi Diocesà Sant Vicent de Paül es suma al moviment Green Week

El passat dijous 18 de juny, el col·legi Diocesà Sant Vicent de Paül es va sumar al moviment ambiental Green Week aprofitant les jornades científiques que organitza tots els anys a la fi de curs. Es va pensar en la gran oportunitat que seria realitzar la neteja dels rius Barxell i Polop, sumant-se així al moviment de sensibilització ambiental abans esmentat.

La neteja va començar en el riu Barxell, a l’altura del pont de Cervantes, i va acabar al paratge dels Canelons al riu Polop. Tota aquesta distància, aproximadament uns 12 quilòmetres, es va poder abastar gràcies al gran nombre d’alumnes que va participar en aquesta jornada. La motivació i compromís dels 84 alumnes va ser exemplar, donant una clara mostra de que la sensibilització ambiental entre els joves d’avui en dia és cada vegada més gran.

Els participants es van distribuir en diferents trams dirigits per un professor de centre. El primer des del pont de Cervantes a Batoi, el segon des de Batoi al pont de les Set Llunes, el tercer des del pont de les Set Llunes al Racó i l’últim des del Racó al paratge del Canelons. La consigna era clara, recollir la major quantitat de residus possibles en les 4 hores que durava l’activitat i va ser tot un èxit. Es van recollir més de 100 quilos de residus entre ampolles de plàstic i vidre, llaunes, plàstics, bidons, sabatilles, rodes de bicicleta i fins al tambor d’una rentadora, que van ser acumulats en dos punts, el Racó i la Font del Quinzet. La immensa majoria de tots aquests residus tenen un temps de degeneració de centenars d’anys, pel que és fonamental llevar del mig.

Aquesta activitat estava coordinada amb el Departament de Medi Ambient d’Alcoi perquè tots els residus acumulats fossin posteriorment recollits pels serveis de neteja. Tot aquest volum de residus ens ha de fer reflexionar sobre la gran feina que ens queda per davant per intentar sensibilitzar la població a través de l’educació ambiental. No estaria de més que es començara a realitzar-se campanyes de sensibilització al respecte, ja que si recollim els residus dels nostres gossos, per què no recollir els nostres.

En definitiva, el centre va passar un matí molt especial, demostrant que les activitats de sensibilització ambiental desenvolupades a la natura poden ser molt enriquidores i divertides. Segur que els nostres alumnes la recordaran i des d’ací la nostra més sincera felicitació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *