El cinema mut tornarà a estar present en la programació de la Fira Modernista d’Alcoi

La Fundació Mutua Levante, amb el suport del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament, oferirà de nou a la Fira Modernista de la ciutat dues projeccions de cinema mut de l’època. Aquesta iniciativa es tornarà a fer de nou després de la bona acollida que ha tingut en les anteriors edicions del Certamen.

Des de la mateixa Universitat d’Alacant asseguren que l’acte s’ha convertit en referent al territori i destaquen que “com a universitat tenim l’obligació de transmetre coneixement i difondre cultura”, afirma Tono Belda, Coordinador del Campus de la UA a Alcoi. També Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, assenyala que “és una forma bonica de conéixer les arts audiovisuals de l’època i apropar-les als més joves”. Així mateix Quico Carbonell, expert cineasta, anima a tots a participar en les projeccions «gràcies a la iniciativa de la regidora i la col·laboració de la universitat, podrem gaudir d’un llenguatge que res té a veure amb l’actual. Es tracta d’un viatge que fan els alcoians al modernisme, on veuran el cine que veien els alcoians als anys vint.

Les propostes escollides enguany són Amanecer, de Friedrich Wilhelm Murnau, i un film molt guardonat qualificat per molts com la pel·lícula que va posar el cinema silent en la cresta de la seua perfecció. Per altra banda destaca ‘El maquinista de La General’, de Buster Keaton i Clyde Bruckman, i en aquest cas una pel·lícula extraordinària on les capacitats de l’autor es posen al límit en ella, ja que, va aconseguir eliminar els intertítols del mig de la pel·lícula, sent una potencialitat per augmentar l’expressivitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *