Demanen millor atenció per als majors en els bancs

Compromís Alcoi insta a les administracions públiques a regular l’atenció prestada per les entitats bancàries als majors. La proposta, segons ha informat la formació política, també contempla instar a les mateixes entitats a evitar l’exclusió de les persones majors i dependents dels serveis que presten amb l’aplicació d’un codi ètic.

Des de Compromís remarquen que les entitats bancàries estan fent un tracte abusiu cap a les persones més necessitades i amb pocs recursos econòmics o culturals. En aquest sentit afirmen que les mateixes són incapaços de realitzar molts tràmits bancaris als caixers, per la seua complexitat o via en línia, per mancança d’aparells informàtics o coneixements digitals. També asseguren que aquesta situació incrementa l’escletxa digital a la nostra societat i penalitza a les persones més necessitades amb comissions bancàries impossibles de sortejar “si les entitats bancàries, per si mateixes, no són capaces de trobar i implementar iniciatives que es puguen alinear amb els criteris i valors de la Responsabilitat Social, sol·licitarem mitjançant una moció que les administracions públiques, com a garants dels drets de la ciutadania i en la seua representació, qui assegure l’assumpció d’aquests compromisos de manera reguladora“, assegura el portaveu de Compromís Alcoi; Màrius Ivorra.

La proposta de Compromís serà presentada en forma de moció al plenari ordinari de l’Ajuntament d’Alcoi del mes de febrer. Aquest tindrà lloc aquest divendres dia 4.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *