Cocentaina s’endinsa de ple en la Setmana Santa

Cocentaina ja ho té tot preparat per a celebrar la Setmana Santa i ho fa amb il·lusions renovades després de dos anys marcats per la crisi sanitària del Coronavirus i d’un 2019 en el qual la pluja va obligar a suspendre la quasi totalitat de les processons. La confraria del Crist dels Llauradors, amb seu a la Parròquia de Santa Maria, és enguany l’encarregada de coordinar tots els actes amb caràcter interparroquial que aniran succeint-se a partir del Diumenge de Rams.

Enguany, les processons tornen als carrers mentre que cadascuna de les esglésies contestanes porta endavant els cultes del Tridu Pasqual en diferents horaris per donar totes les facilitats als fidels i devots. A més la programació incorpora alguns canvis i, per exemple, el Via Crucis de Divendres Sant tornarà a eixir de la Parròquia del Salvador a les huit del matí per recórrer diversos carrers del Raval i la Vila fins a arribar a Santa Maria. Els participants, com antany, podran tornar a portar la creu durant el trajecte. Finalment, el Dissabte Sant, l’Encontre entre la Verge dels Dolors i el Ressuscitat deixa de ser interparroquial per a recuperar el format que tenia abans baix l’organització de la comunitat parroquial del Salvador.

Totes les novetats, i els elements que diferencien la Setmana Santa Contestana de la d’altres localitats, ens ho han contat Asun Jordà i Alfredo Ruiz. Ells són els Presidents de la Confraria del Crist dels Llauradors que en aquest 2022 tanquen una etapa de quatre anys marcada per la fe, la devoció i múltiples vivències.

Ací ho pots escoltar:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *