Cocentaina ret homenatge a la Mareta sis mesos abans del 19 d’abril

Cocentaina va viure el passat 16 d’octubre el dia gran de la Setmana d’Exaltació en honor a la Mare de Déu del Miracle, unes jornades que serveixen per a celebrar el Mig Any de les festes que el municipi dedica a la seua patrona. El programa festiu d’aquest 2022 ha inclòs una peregrinació a la Basílica de la Verge dels Desemparats de València, competicions esportives, concerts, una vigília d’oració o una eucaristia en homenatge als matrimonis que han complit dènou anys de casats.

L’activitat del passat diumenge va començar a les deu del matí amb el dispar de les 27 salves en record del miracle de les llàgrimes de sang que, segons la tradició local, va vessar la icona de la Verge el 19 d’abril de 1520 mentre se celebrava la missa solemne en la Capella de sant Antoni Abat del Palau Comtal. També va haver-hi una cercavila, a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet’, i a partir de les onze i mitja del matí es va oficiar l’eucaristia de campanya en El Pla. Un dels moments més emotius fou el descens del quadre de la Verge del Miracle des del cambril en el qual es venera tot l’any per a ser col·locat en les seues andes, les quals estaven situades en el cancell de l’església del Monestir de les Clarisses per a presidir la celebració. El Cor Just Sansalvador va acompanyar amb els cants i l’esmentada eucaristia va estar presidida per Don Eduardo Rengel (Director Espiritual de la Pia Unió) així com Fra Fernando Fuertes (Guardià del Convent dels Franciscans).

Després de la missa, es van imposar les medalles de la Mare de Déu als majorals i les majorales de 2023 al mateix temps que van rebre la mateixa els frares del Convent. També van ser presentats els nounats a la Verge i finalment, sota un sol radiant i les altes temperatures com a protagonistes, es va produir la baixada de la icona de les andes per a retornar-lo al cambril del temple. Una traca, i el toc incessant de les campanes del Monestir, van acompanyar l’instant davant gran quantitat de públic.

Fra Fernando Fuertes, Guardià del Convent, va rebre la medalla de la Mare de Déu

La Setmana d’Exaltació acabarà el dimecres, a partir de les 19:00h, amb una nova missa en honor a la Mare de Déu del Miracle en el Monestir de les Clarisses. Serà just quan falten sis mesos per al pròxim 19 d’abril.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *