Cocentaina optarà a fons europeus per a executar millores en el Palau Comtal

L’Ajuntament de Cocentaina vol tornar a optar als fons europeus FEDER per a la millora del patrimoni local, unes ajudes que s’impulsen des de la Generalitat Valenciana al 50% mentre que els Consistoris de les poblacions sol·licitants aporten l’altra meitat a l’hora d’executar els diferents projectes. El Govern Valencià ultima ja la segona edició d’aquesta convocatòria que en breu estarà enllestida tal com ha assegurat aquest matí Toni Such, Director General de l’Administració Local, durant la visita que ha realitzat a la Vila Comtal acompanyat de la Delegada del Consell a la província d’Alacant; Antònia Moreno.

Per a aquesta segona convocatòria Cocentaina vol comptar amb finançament per a poder executar diferents intervencions en el Palau Comtal atenent a les indicacions marcades en el Pla Director d’aquest històric edifici contestà. L’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, assenyala que les actuacions aniran centrades en la millora de l’accessibilitat així com en la creació de diferents serveis per als espectacles que es porten a terme en el Pati d’Armesaquest lloc és molt utilitat en estiu per a les activitats culturals i volem habilitar espais que, per exemple, siguen emprats com a camerinos o vestuaris. D’aquesta forma evitarem que altres sales del Palau siguen utilitzades per a aquesta mateixa finalitat“, ha afirmat. Per la seua banda Toni Such ha recordat la inversió que es va realitzar en els últims mesos per a millorar dos elements del patrimoni històric de Cocentainagràcies a aquests fons europeus s’ha pogut restaurar el Refugi Antiaeri de la Guerra Civil del Palau, inaugurat fa un any, i el Torrejo del Castell. Les obres d’aquest últim van finalitzar en estiu i van suposar una inversió de més de 126.000 euros“, ha comentat.

Tant Toni Such com la Delegada del Consell en la província d’Alacant han aprofitat la visita a l’Ajuntament de Cocentaina per a signar en el Llibre d’Or del mateix Consistori.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *