Cocentaina ha de saber la veritat del Camp La Vía

Artículo de Opinión de la coalición Col.lectiu 03820 – Compromís 

Abans de gastar-se 313.000 euros més en el camp de la Via, Cocentaina ha de conèixer la veritat. Cal recordar que aquest camp ja va costar prop de 800.000€ [500.000€ dels terrenys + 280.000€ de les obres]. I ja sabem quin ús ha tingut. Per això, des del Col·lectiu 03820 hem impulsat una Comissió d’Investigació per tal d’esbrinar què va passar i si cal depurar responsabilitats. Hem de saber per què no es va fer bé el talús, per què va resultar defectuós el drenatge i si els materials i les tècniques utilitzats van ser els correctes. Com és possible que l’Ajuntament certificara les obres i tornara la fiança a l’empresa? Si algú ha obligat els esportistes a jugar en un camp ple de clots, ha sigut justament el senyor Briet i els seus.

Necessitem saber la veritat i volem que tot el poble de Cocentaina la sàpiga, començant pels usuaris de les instal·lacions esportives. I la veritat no es transforma per moltes mentides que es diguen. El govern municipal actua a la desesperada, llançant cortines de fum, atacant l’oposició, amb tics de majoria absoluta. Sembla que es veuen fora de l’Ajuntament i això els incomoda. Circulen per Internet muntatges falsos amb el logotip del Col·lectiu 03820-Compromís. Les barbaritats que s’estan posant en boca nostra són indecents. Però és una guerra bruta en la qual no participarem. Nosaltres treballem per millorar la vida de les persones.

Segons el PSOE, nosaltres preferim regalar els diners als bancs. Això és ridículament fals. En primer lloc, perquè qualsevol que tinga una hipoteca sap que quan amortitzes un préstec no estàs regalant diners a ningú, sinó que t’estalvies interessos i augmentes la teua liquiditat futura. En segon lloc, perquè és públic i notori que destinar els romanents del pressupost municipal a pagar els deutes de l’Ajuntament no és la nostra prioritat. Nosaltres preferim aprofitar fins a l’últim cèntim per a resoldre els greus problemes de tota mena que tenim a Cocentaina. En tercer lloc, recordem que fou el PSOE, de la mà del PP, qui va reformar la Constitució, per prioritzar el pagament del deute per davant de les necessitats socials. I ho van aprovar per la porta de darrere i sense consultar la ciutadania. Així que prou de manipulació i que aflore la veritat.

Els diners públics no són del senyor Briet, ni de l’equip de govern; són de tot el poble. De la gent. I els representants d’aquesta gent han acordat majoritàriament que l’Ajuntament no es podia gastar tants diners a corre-cuita sense aclarir abans tot el que ha passat. I han decidit que es dedicaran, de moment, a altres finalitats, algunes de les quals són ben urgents. En efecte, hi ha altres necessitats més immediates al poliesportiu, com les millores als vestidors i les pistes d’hoquei, frontó o bàsquet, així com eliminar barreres arquitectòniques. Per no parlar de la pista coberta i el seu nefast sòl. D’altres inversions per millorar el poble millor no en parlem. Caldrà prioritzar primer allò imprescindible, després allò necessari. I per a les grans inversions som partidaris d’informar i consultar la ciutadania.

Va ser un greu error, per part del PSOE, convocar un plenari extraordinari per a votar, contrarellotge, aquesta i altres inversions. Les presses corresponen, probablement, a la voluntat d’inaugurar les obres abans de les eleccions. És a dir que, més que millorar les instal·lacions esportives, la seua motivació sembla ser purament electoralista. Nosaltres no podíem ser còmplices d’açò. No sense tenir abans, tot el poble de Cocentaina, una informació ben completa i detallada. Entre altres coses, perquè tenim seriosos dubtes sobre la viabilitat d’aquest pressupost, ja que altres obres semblants estarien al voltant dels 700.000€.

En definitiva, des del Col·lectiu 03820–Compromís empatitzem amb els usuaris del camp de gespa, però creiem que s’ha de fer ben fet, amb consens social i amb tota la informació del que ha passat fins ara. Creiem que aquest és un projecte que es podrà consensuar en la pròxima legislatura, tan prompte com la Comissió d’Investigació haja fet el seu treball i tota la informació haja eixit a la llum. Emplacem totes les persones interessades en aquest i en altres temes a participar en l’acte públic que farem el proper divendres 28 de novembre, a les 19 hores, al Centre Social Real Blanc. Veniu i participeu! Junts podem, juntes guanyem! En trobareu tota la informació en www.facebook.com/03820compromis

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *