Cau la inversió real per habitant a Alcoi però augmenta el pressupost

Al Partit Popular li preocupa la situació de les inversions reals per habitant a Alcoi. Amalia Payá, edil de la formació, criticava aquest dimarts que la xifra d’inversions caiguera a mínims en 2021. Parlem de 81,27 euros per habitant aquest últim any, enfront dels 144,65 euros de 2019. Així es desprén de l’informe de la Intervenció Municipal que figura en la liquidació del pressupost de 2021.

“Aquestes xifres evidencien la paràlisi a la qual el Partit Socialista sotmet a Alcoi i la precària situació econòmica de l’Ajuntament”, sosté Payá. I és que si en 2019 es van executar el 26,1% de les inversions, en 2021 aquesta xifra va disminuir al 14,44%. Per als populars aquesta situació posa en risc les inversions futures al ‘no haver-hi recursos disponibles’.

No obstant això, des de l’Ajuntament d’Alcoi mantenen que no falta diners per a executar les inversions. La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha admés a Cope Alcoi que les inversions s’han alentit en l’últims anys a causa de la pandèmia per coronavirus, però que la quantitat pressupostada ha augmentat en un 150% respecte a 2019.

“Parlem de projectes importants que s’executaran en els pròxims anys i el Partit Popular només parla de les factures que s’han pagat a final d’any. No s’han mirat totes les obres que es troben en procés d’execució, com Rodes, que compta amb al voltant de set milions d’euros”, matisa Moltó.

I, a aquestes inversions, l’edil suma les subvencions aconseguides en els últims anys d’altres Administracions, com les ajudes procedents dels Fons Europeus Next Generation.

Despesa per habitant

En el punt de mira dels populars està també la despesa per habitant, que en 2019 aconseguia els 1.012,53 euros i en 2021 va ser de 989,17 euros.

Ací Moltó es mostra més contundent: “Alcoi és una de les ciutats que més gasta per habitant en serveis per a les persones”. I recrimina als populars que s’hagen limitat a dividir la xifra total de despeses entre el nombre de ciutadans. “Cal tindre en compte les despeses que van en benefici de les persones. De fet, Alcoi gasta un 160.8% del que paguen els habitants en serveis, mentre que la mitjana autonòmica és del 142,76%”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *