Un xicotet terratrémol sorprén a L’Orxa

Un xicotet terratrémol ha sorprés el municipi de L’Orxa en el matí d’aquest dijous 20 de juny. El sisme ha sigut d’una magnitud d’1,9, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional, i s’ha situat a uns 12 quilòmetres de profunditat. No s’ha produït cap mal però sí que el tremolor ha trencat la tranquil·litat d’aquesta població del Comtat a escasses hores de l’arribada de l’estiu “s’ha sentit un fort tro i ens ha sobresaltat“, ha explicat a COPE ALCOI un veí de la localitat.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat han assenyalat que el telèfon 112 no ha rebut cap trucada telefònica relacionada amb aquest xicotet terratrémol.

Les recomanacions a tindre en compte en un terratrémol

Els tremolors de xicoteta magnitud són habituals a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, destacant en el que portem d’any els terratrémols que es van produir en la vesprada del Diumenge de Rams del passat 24 de març. Els experts llancen també una sèrie de recomanacions a tindre en compte davant una situació d’aquestes característiques com buscar un lloc protegit (sota els marcs de les portes, al costat d’un pilar, sota una taula sòlida o un llit). Així mateix, no s’han d’utilitzar ascensors ni escales durant el tremolor i és convenient allunyar-se de les finestres, llums o vidrieres. Si el terratrémol té lloc en l’exterior, no s’ha d’entrar en cap edifici i, en el cas d’estar conduint, no cal eixir del vehicle, és aconsellable encendre les llums d’emergència i aparcar en un lloc allunyat de ponts.

Després d’un terratrémol, comprovar si hi ha persones ferides i protegir-les. A més, evitar tocar o trepitjar cables que s’hagen després, no utilitzar encenedors o mistos, abandonar l’edifici per les escales (mai utilitzar l’ascensor) i no entrar en cap edifici. També s’han d’apagar les llums, tancar el gas i la general de l’aigua. En cas d’estar atrapat, cal protegir la boca i el nas (evitar respirar pols) i colpejar amb alguna cosa per a indicar la situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *